Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
14,20 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:611874
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 07.03.2017.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    4
1.  Elektrotehnikas un elektronikas pamati    5
1.1.  Līdzstrāvas elektriskās ķēdes    5
1.2.  Maiņstrāvas elektriskās ķēdes    8
1.3.  Magnētiskās ķēdes    15
1.4.  Transformatori    16
1.5.  Elektriskie mēraparāti    19
1.6.  Elektriskās mašīnas    22
1.7.  Elektronu un jonu lampas    24
1.8.  Pusvadītāju ierīces    24
1.9.  Taisngrieži, pastiprinātāji, releji    25
Darba fragmentsAizvērt

4.2. Automātiskās vadības shēmu sastādīšanas kārtība
Automatizācijas shēmas sastāda pēc tam, kad ir izstrādāta objekta
tehnoloģija, ir pilnīga informācija par iekārtām, izejvielām, gatavo produkciju, procesa norisi. Jāveic procesu raksturojošo parametru analīze. Tas nozīmē, ka jānoskaidro visi ieejas, izejas un režīma parametri kā arī ierosmes. Pēc šādas procesa analīzes veido automātiskās vadības stratēģiju un izvēlas iekārtas tās realizācijai.
Regulējamo parametru izvēle – no visa parametru kopuma jāatlasa tie, caur kuriem visracionālāk ievadīt sistēmā regulējošo iedarbību. Parasti to ir ne vairāk kā ceturtā daļa no vadībā iesaistītiem parametriem. Vēlams, lai šie parametri būtu savstarpēji nesaistīti vai vāji saistīti.
Kontrolējamo lielumu izvēle – tie ir parametri, pēc kuriem notiek procesa operatīvā vadība, tā palaišana un apturēšana. Pie tiem pieskaita visus režīma, izejas un tos ieejas parametrus, caur kuriem objektā nonāk ierosmes. Noteikti jākontrolē tie parametri, kurus reglamentē tehnoloģiskā karte. Var būt arī prasība kontrolēt ienākošo plūsmu un izejošā produkta kvalitatīvos rādītājus.
Signalizācijai pakļauto lielumu izvēle – tie ir parametri, kuri var radīt avārijas situācijas un nelaimes gadījumus. Signalizācijai jāpakļauj arī izejvielu un gatavā produkta raksturotāji, kas var radīt novirzes no normālas procesa norises.
Aizsardzības parametru un veidu izvēle. Ja operatīvā personāla veiktie pasākumi pēc signalizācijas ieslēgšanās izrādās neefektīvi un kāds no parametriem ir sasniedzis kritisko, avārijas vērtību, jāieslēdzas aizsardzības sistēmai. Pēc dotās programmas šī sistēma izmaina materiālu un enerģijas plūsmas, atslēdz iekārtas, kuras var izraisīt avārijas situācijas vai saražot ievērojamu daudzumu brāķa produkcijas. Iekārtu atkārtota ieslēgšana nedrīkst notikt automātiski, to veic operatīvais personāls.
Pēc parametru izvēles veic automātikas elementu izvietošanu shēmā. Informācijas ņemšanas vietas uzrāda pēc iespējas tuvu reālajam, turpat parāda arī sensorus un vietējos uzrādošos instrumentus. No vietējo un pults instrumentu tabulas daļu informācijas var novadīt uz datoru, kurš veic reģistrēšanas, regulēšanas un citas operācijas.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −10,20 €
Materiālu komplekts Nr. 1359643
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties