Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:553187
 
Vērtējums:
Publicēts: 21.05.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Dzelzceļa, ūdens un gaisa transporta kustības drošības un ekspluatācijas noteikumu pārkāpšana (KL 257. pants) – blanketa dispozīcija
Objekts – sabiedriskās drošības intereses dzelzceļa, ūdens un gaisa transporta ekspluatācijas jomā. Tiešais papildus objekts – personas dzīvība, veselība, fizisku un juridisku personu mantiskās intereses. Transports – dzelzceļa ritošais sastāvs, jūras un upju kuģi, hidroplāni, lidaparāti (lidmašīnas, helikopteri, planieri u.c.).
Objektīvā puse – darbība vai bezdarbība, kuras rezultātā tiek pārkāpti dzelzceļa, ūdens un gaisa transporta kustības drošības vai ekspluatācijas noteikumi, ekspluatācijā laisti tehniski bojāti transportlīdzekļi. Transporta kustības drošības noteikumu pārkāpšana – noteiktā kustības ātruma pārsniegšana kādā ceļa posmā, semafora aizliedzošā signāla neievērošana, vilciena pieņemšana uz aizņemta ceļa u.tml. Transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšana – tehnisku normu, kas regulē ritoša sastāva, lidaparātu, kuģu satiksmes ceļu ekspluatāciju, noteikumu par kravas izvietošanu uz dzelzceļa platformām, kuģu tilpnēs un lidmašīnu kravas nodalījumos neievērošana transportlīdzekļa kustības procesā, tā stāvēšanas laikā, ekspluatējot atsevišķas ierīces un agregātus. Tehniski bojātu transportlīdzekļu laišana ekspluatācijā – atļaujas došana izbraukšanai reisā, transporta operāciju izpildei ar šādu transportlīdzekli, pasākumu neveikšana, lai novērstu tehniski bojātu transportlīdzekļu ekspluatāciju. Tehniski bojāti transportlīdzekļi – tādi, kuru izmantošana var radīt reālus draudus kustības drošībai vai ekspluatācijai (bojātas bremzes, stūres iekārta u.tml.).
Panta pirmajā daļā paredzēta atbildība par minētajām darbībām, kuru rezultātā būtiski traucēts transporta darbs – ilgstoši pārtraukti transporta sakari, uz ilgāku laiku dezorganizēta kustība, izjaukts transporta kustības grafiks. Kriminālatbildība ir pastiprināta, ja minētie nodarījumi izraisījuši katastrofu, avāriju vai citas smagas sekas (panta otrā daļa). Dzelzceļa katastrofa – vilciena noiešana no sliedēm, sadursme ar citu vilcienu vai ritošo sastāvu (neatkarīgi no kaitīgo seku apjoma), ievērojams sliežu ceļa bojājums, to aizsprostošana ar transporta līdzekļiem, kā rezultātā satiksme tiek pārtraukta ne mazāk kā stundu. Aviācijas katastrofa – satiksmes negadījums, kad gājuši bojā ekipāžas locekļi vai pasažieri, bet lidaparāts ir pilnīgi sabojāts vai bojāts ievērojami daļēji, kā arī negadījumi, kad cilvēku nāve iestājas 10 dienu laikā no notikuma brīža. Satiksmes negadījumu klasificē kā avāriju, ja tā izraisītās sekas ir vieglākas nekā katastrofas izsauktās. Avārija uz dzelzceļa – preču vilciena sadursme vai noiešana no sliedēm, kā rezultātā iegūts ritoša sastāva bojājums, kas neprasa kapitālremontu, bet, ja rodas ceļu sablīvēšana – satiksmes kustība tiek pārtraukta mazāk kā par stundu.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties