Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:238775
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 11.12.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Mesas teksti: garīdznieku, draudzes, lektora, kora, kantora un aizlūdzēja. Mesas:1) proprium- Proprium teksts mainās atbilstoši Baznīcas Gada svētdienām un svētku dienām; reprezentē mainīgo, laicīgo (vārds top miesa), ļauj mūžīgajam ienākt laicīgajā pasaules ainā; raksturīgi īpaši svētki gada ciklā, atsevišķas svinamās dienas, dievkalpojumi; 2) ordinarium- Kyrie, Gloria, Credo, Sanctus, Benedictus, Agnus; „kārtība”, reprezentē paliekošo, nemainīgo un mūžīgo; attiecas uz garīdzniekiem. Izveidojas teksti, kas skaidro mesas struktūru un mainās katrā dievkalpojumā, kā arī katram dievkalpojumam nemainīgi teksti.
Svarīgs Liturģiskais gads. Romas kanons tiek atšķirts no Rietumiem. Svarīgs tēls Sv. Gregors- Romas bīskaps, kurš būtiski ietekmē Romas mesas izveidošanos; koncentrējas uz tekstu pētniecību, apkopojot melodijas un formulējot tekstus.

9. Islāma ticīgo kopīgās lūgšanas
Kā galvenā pazīme Islama ticīgajiem ir to ikdienas lūgšanas. Tādējādi arī lūgšanu nozīmīgums un to akcentēšana tiek atklāta vienā no pieciem islāma pilāriem ( balstiem), kurā tiek formulēts, ka ir nepieciešams katram individuāli savās ikdienas gaitās iekļaut. Pieci Islama pilāri: 1) Šahada ticības apliecība, kurā apliecina savu ticību vienam Dievam Allāham, citas dievības nav, un Muhameds ir viņa sūtnis; 2) Piecas lūgšanas- Alsalāt (viss atrodas Allāha varā un ziņā); 3) Zekat- naudas dāvanas un ziedojumi trūcīgajiem; 4) Hadž- svētceļojums uz Mekku; 5) Aļsaun- gavēnis Ramadana mēneša laikā.
Lūgšanu laiki: Fadžr- pirms saullēkta; Zūr- pusdienas lūgšana; Asr- pēcpusdienas lūgšana; Magril- lūgšana pēc saulrieta; Išā- lūgšana iestājoties tumsai. Piektdienas vakarā lūgšana „Džuma”, kuru notur Mošejā, saistīta ar Korāna skaidrojumu. Pastāv arī īpašas sagatavošanās lūgšanas, kuras paredz īpašus mazgāšanās rituālus.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties