Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:281780
 
Vērtējums:
Publicēts: 30.04.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Pētījumi un atmiņu stāsti.
Ir viena liela problēma, visi tagadējie pētījumi tiek veidoti ar mērķi attaisnot pašreizējo varu un pierādīt, ka tagadējā vara ir labāka par veco, tāpēc tiek ar sevišķu uzsvaru runāts par negatīvo, bieži, ļoti bieži daudz kas tiek pārspīlēts un dēmonizēts līdz groteskai, tā ka pat mana māte izlasījusi dažu labu tādu "atmiņu stāstu," smejas līdz asarām un saka: "Ko viņš tur muld, tā nu gan nebija!" Un ne tikai viņa, visi, kuri ir piedzīvojuši to laiku ar smaidu vai sašutumu lasa šos "pētījumus" un centienus dēmonizēt visu, kas bija toreiz.
Šajos "pētījumos" apzināti netiek novilkta robeža starp Staļina personības kulta periodu, kurš tika nosodīts jau Hruščova laikā un poststaļinisko periodu, kuru pat rietumu vēsturnieki atzīst par posttotalitāru nevis totalitāru, jo pēc Hruščova reformām nevienu vairs uz spaidu darbiem nesūtīja un uz nāvi nevienu varas pretinieku nenotiesāja. Un tieši poststaļiniskajā periodā cilvēku dzīve bija labāk nekā tagad, ko pierāda arī Delfu lasītāju balsojums, ja netici, pajautā jebkuram strādniekam uz ielas, latvietim vai krievam, vienalga, pajautā, kad bija labāk dzīvot, pie Brežņeva vai tagad, pēc tam paskaiti, cik no aptaujātajiem tagadējo varu atzīst par labāku esam. Un tad parunāsim par cinismu, ja vēl tev gribēsies.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1331996
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties