Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:203349
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 11.04.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ekonomikas pievienotā vērtība (EVA) ir finanšu izpildes kritērijs, kas daudz labāk uztver kā citi radītāji tīro uzņēmuma ekonomisko peļņu. EVA® ir arī izpildes kritērijs, kas ir visvairāk saistāms ar akcionāriem radīto labumu par laika posmu. Ekonomikas pievienotā vērtība ir naudas vērtība akcijai perioda beigās mīnus akcijas naudas vērtība perioda sākumā. EVA ir līdzeklis, kas mēra cik vērtīgāka kompānija ir kļuvusi dotajā periodā. Citiem vārdiem, EVA palīdz noteikt vērtības pieaugumu, kas ir radies noteiktā laika periodā.
EVA ir neto peļņa mīnus iespējamā maksa, ja viss kapitāls tiktu investēts uzņēmumā. Kā tāda EVA ir tīrās ekonomiskās peļņas novērtējums, vai lielums, pie kura ienākumi pārsniedz vai krīt nedaudz zem nepieciešamā minimuma atguves lieluma, ko akcionāri un kreditori varētu iegūt investējot citās akcijās ar līdzīgu risku. Kapitāla cena ir visizšķirošākais un svarīgākais EVA aspekts. EVA ir peļņa kā to redz akcionāri. Ja piemēram, akcionāri prognozē 10% rentabilitāti uz investīcijām, viņi nopelna naudu tikai uz apjomu, ja viņu daļa pēc nodokļu nomaksas pārsniedz 10% no akciju cenas. EVA pieaugums dod kompānijas tirgus vērtības pieaugumu(MVA).…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties