Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:211275
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 22.04.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Literatūras datu analīze    4
1.2.  Mugurkaula anatomija    4
1.3.  Cēloņi un riski statiskā darbā    4
1.4.  Profilakse, ergonomiskie pasākumi darba vietā    5
2.  Zinātnisko pētijumu apskats    6
  Secinājumi    7
  Izmantotā literatūra    8
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Biroju darbinieku darbs var šķist gaužam vienkārš un veselībai nekādus draudus nedara, bet tā nav. Vidēji biroja darbinieks savā darba vietā pavadā – 8 stundas, un dažreiz pat neizkustas no savas vietas. Kā rezultātā cieš ķermenis – mugurkauls, jo uz tā ir likta liela spriedze, it sevišķi uz jostas daļas.
Secinot cik daudziem darbiniekiem vēl jo projām nav nodrošināta normāla – ergonomiska darba vide, ļoti cieš to veselība kā rezultātā arī darba kvalitāte pasliktinās. Darba devējiem būtu jādomā, kā saviem darbiniekiem nodrošināt ērtu un pareizu – krēslu, atzveltņu augstumus, kāju paliktņu un citus lietas. Nodrošināt vismaz reizi gadā ergonomiskos pasākumus un izglītot savus darbiniekus. Manuprāt, ja šīs lietas tiktu ievērotas, krietni samazinātos darbinieku traumas, slimības un sāpēs, un darba kvalitāte uzlabotos. Ar pētījumiem ir pierādīts un izpētīts, ja darbinieku vidi uzlabo, pirmkārt uzlabojas viņu darba spriešanas spējas, veselības uzlabojumi un kopējā vide paliek labāka. Ir jāsaprot, ka pat viss ergonomiskākais krēsls var būts slikts mugurkaulam, ja tajā sēž pārāk ilgi. Viss ir jānosaka kādās devas, tiek izmantots. Labākais veids kā saudzēt savu mugurkaulu ir vēdinātas telpas, mazās pauzītes – lai izvingrotos.
Bieži cilvēki neaizdomājās cik svarīgi ir saudzēt savu mugurkaulu, diemžēl vēl nav tādas ortozes, protēzes, kas varētu aizstāt mugurkaulu, tas ir tikai viens un uz visu mūžu. Ir dažādi speciālisti, kas var novērst sāpes, traumu risku, bet nekad neizārstēs tavu mugurkaulu, tāds, kāds tas bija iepriekš. Tāpēc ir jāmeklē cēloņi – nevis jāstrādā tikai ar sekām.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties