Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Miera uzturēšana: neefektīvs drošības stiprināšanas instruments?

     

    Konspekts3 Politika

1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:690677
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 11.03.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Miera uzturēšanas procesi ir vieni no galvenajiem drošības nostiprināšanas instrumentiem, kādus izmanto starptautiskās sistēmas dalībnieki- valstis, starptautiskās organizācijas un savienības- reģionos, kuri pēc konfliktiem ir nestabili. Mūsdienu pasaulē draudi ir savstarpēji ļoti spēcīgi saistīti un tie kļūst spēcīgāki viens no otra, tāpēc nedrīkst pieļaut to attīstību un konsolidēšanos. Posts, kas piemeklējis tos cilvēkus, kas ir iesaistīti neatrisinātos pilsoniskajos konfliktos vai iedzīvotājus, kas iestiguši briesmīgā nabadzībā, var sekmēties šo indivīdu tieksmēs atbalstīt terorismu. To nedrīkst pieļaut, tāpēc ir nepieciešama ilgtspējīga globāla sadarbība, valstīm ir jādarbojas kopā, lai sasniegtu to, ko šīs valstis nespēj sasniegt vienas.1 Tieši šeit darbojas miera uzturēšana kā drošības un stabilitātes stiprināšanas instruments. Taču ne visur, kur atrodas miera uzturēšanas spēki, miera uzturēšanas misijas, šis miers, drošība, stabilitāte un labklājība tik viegli nostiprinās vai vispār rodas, tāpēc nozīmīgs jautājums ir, cik šie drošības stiprināšanas instrumenti, kādus izmanto un par derīgiem atzinusi valdošā sistēma, ir efektīvi.
Lai tiktu galā ar dažādiem drošības apdraudējumiem, liela nozīme ir nabadzības apkarošanā un sociālā progresa un labāku dzīves standartu un lielākas brīvības nodrošināšanai. Un valstīm ir nepieciešams sadarboties, lai tiktu galā ar šiem apdraudējumiem laikā, kad organizētā noziedzības sindikāti nodarbojas ar cilvēku un pat kodolmateriālu kontrabandu pāri visām robežām, kad sabiedrības apdraud dažādas sērgas, piemēram, AIDS, kad straujā biotehnoloģiju attīstība var radīt apdraudējumus cilvēkiem, kuru labā tiem būtu jādarbojas, kad teroristi un sektanti savu ambīciju dēļ rekrutē jaunus cilvēkus sabiedrībās, kurās nav daudz cerību un pārāk maz taisnīguma. Īpaši svarīga šī sadarbība ir attiecībā uz nestabilām valstīm, kurās iepriekš minētie un vēl citi apdraudējumi ir ļoti augsta līmeņa. Liela nozīme ir arī nabadzības apkarošanai, jo arī tā traucē nostiprināt drošību un stabilitāti šajās valstīs un reģionos.2

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1137291
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties