Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:939574
 
Vērtējums:
Publicēts: 14.02.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Daudz SLIMLINE sistēmas, kas agrāk izstrādātas, lai atbilstu LPX formas faktoriem, tika pārveidotas, lai atbilstu NLX. NLX ir īstais standarts, atšķirībā no LPX, veidojot savstarpēji aizvietojamus komponentus vieglāk, nekā tas bija vecākajos formas faktoros. IBM, Gateway, un NEC ražoja pienācīgu skaitu NLX datoru 1990. gadu beigās, galvenokārt 370 Socket (Pentium II, III un Celeron), bet NLX nekad bija tik plaši pieņemts, cik LPX bija. Vissvarīgākais, viens no lielākajiem datoru ražotājiem, Dell nobalsojusi pret NLX izmantošanu un izveidoja savu patentēto mātesplati lietošanai viņu sistēmās. Kaut arī daudzi no šiem datoriem un mātesplatēm vēl ir pieejami lietošanā, jaunu ražošana ir būtībā pārtraukta un SLIMLINĒ un mazo formas faktoru tirgū NLX ir aizstāta ar Micro-ATX, FlexATX, un Mini-ITX formas faktoriem.
BTX (Balanced Technology Extended) ir formas faktors, sākotnēji BTX bija kā aizvietojums novecojušajām ATX mātesplates formas faktoram 2004. gada beigās- 2005.gada sākumā. Tā ir izstrādāta, lai atvieglotu no dažām problēmām, kas radās, izmantojot jaunākās tehnoloģijas (kas bieži vien prasīja vairāk enerģijas un radīja vairāk karstuma), kas uz mātesplates atbilda aptuveni-1996 ATX specifikācijām. ATX un BTX standarti, abus ieteica Intel. Intel lēmumu, fokusējot uz mazjaudas CPU, pēc mērogošanas un siltuma jautājumiem ar Pentium 4, sākas šaubas par BTX formas faktora nākotni. Pirmais uzņēmums, kas īsteno BTX bija Gateway Inc, kam sekoja Dell un MPC. Arī Apple’s Mac Pro izmantoja BTX dizaina sistēmas elementus, bet nav ar BTX prasībām. Tomēr Intel kompānija turpmāko BTX mazumtirdzniecības produktu attīstību atcēla 2006.gada septembrī.

Pico BTX
BTX formas faktora mātesplate Dell Dimension E520 iekšpuse. Pico BTX ir mātesplates formas faktors, kas paredzēta, lai miniaturizētu BTX standartu. Pico BTX mātesplate ir relatīvi maza, 10.5"x8" (mazākas nekā pašreizējās 'micro'-lieluma mātesplates), tāpēc nosaukums ir 'pico'. Šī mātesplate dalās ar ejošajiem ar augšējo pusi un citiem izmēriem, bet tikai viens vai divi paplašinājuma sloti, kas paredzēti pusaugstums vai stāvvada-karte lietojumprogrammas.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1312139
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties