Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:994710
 
Vērtējums:
Publicēts: 17.11.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Kas ir formas faktors

Mātes plates forma, jeb formas faktors ir tās izmērs un forma. Lai vieglāk būtu orientēties mātesplašu formās, tiem ir doti nosaukumi: AT, Baby AT, ATX, LPX, Mini LPX, NLX, Micro LPX, Mini ATX, Extended ATX Flex ATX. Katrai mātesplates formai ir savs atbilstošs datora korpuss un barošanas bloks.

AT un Baby AT
AT un Baby AT (BAT) nesenā pagātnē bija popolārākie formu faktori. AT un BAT atšķiras galvenokārt platumā. Vecākā AT mātes plate ir 12 collu plata. Tāpēc tā nederēs bieži izmantotajos minitower korpusos. Pašlaik tirgū ir tikai dažas mātesplates, kuras ir veidotas pēc pilniem AT izmēriem, agrāk šādas mātesplates izmanotoja 386 tipa un vecākos datoros.
Baby AT līdz 1997. gadam bija popolārākā mātesplates forma, taču pēc trijiem gadiem to no tirgus ispieda Intel ar ATX formas faktoru, taču Baby AT formas vēl joprojām ir populāras, tāpēc ka priekš šādām mātesplatēm ir gan korpusi, gan barošanas bloki.
Baby AT mātesplate ir 8,5 collas plata un 13 collas gara. Šāds mazs izmērs ļauj ļoti viegli visu savietot korpusā. Šādai mātesplatei ir trīs uzstādīšanas caurumi. Viens no šīs mātes plates trūkumiem ir tās garums, jo daudzas jaunās mātes plates ir tikai 11 vai vai pat 10 collu garas.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties