Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:212920
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 03.10.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Satversmes Sapulce, apzinādamās, ka Latvijas Republikas Satversmes izstrādāšana prasīs daudz laika, jau 1920. g. 27. maija sēdē ķērās pie pagaidu noteikumu izstrādāšanas, kas noteiktu valsts esenciālos pamatus.1 Tā savā būtībā noteica valstij nepieciešamos pamatus par to, ka Latvijas valsts ir neatkarīga ar demokrātisko valsts iekārtu un ka valsts suverēnā vara pieder Latvijas tautai, kas vēlāk kļuva par pirmajiem diviem pantiem izstrādātajā Latvijas Republikas Satversmē, kā arī par priekšnoteikumu demokrātisku likumprojektu pieņemšanai.
Satversmes sapulces viens no galvenajiem uzdevumiem bija izstrādāt valsts satversmi, kā arī nodrošināt priekšnoteikumus demokrātijas attīstībai jaunā valstī, kur vēlāk izlēma, ka piemērotākā ir reprezentatīvā demokrātija, nekā tiešā. Satversmes sapulce ietvēra sevī pamatus par prezidenta, parlamenta funkcijām, par ministru kabineta, tiesas, valsts kontroles funkcijām utt., un no 1998. gada kā pēdēja nodaļa bija cilvēktiesības. Tas viss Latvijas Republiku ievirzīja demokrātisku likumu pieņemšanā turpmāk, varas īstenošanu sabiedrības interesēs.…

Autora komentārsAtvērt
Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties