Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Pāreja no demokrātijas uz autoritārismu Eiropā. 1934.g. 15.maija apvērsums. Latvijas Republikas iekšpolitikas un starptautiskais stāvoklis 30.gadu otrajā pusē

     

    Konspekts4 Politika, Vēsture, kultūra

2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:544777
 
Vērtējums:
Publicēts: 10.05.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Autoritāro režīmu izveidošanās pamatcēloņi Baltijas valstīs – ārpolitiskie un iekšpolitiskie cēloņi. Totalitārisma uzvara lielākājās Latvijas kaimiņzemēs lielā mērā ietekmēja arī Latvijas pāreju uz autoritārismu. Demokrātijas krīze Vācijā, Itālijā, Krievijā bija pārsviedušās uz citām zemēm un ierāvusi sevī arī Baltijas valstis. Tautu Savienības ietekme nemitīgi samazinājās.
Latvijā viens no autoritārā režīma rašānās iemesliem bija arī nepieļaut klaji fašistisku spēku nākšanu pie varas. Lielākā daļa Latvijas politiķu bija “uzauguši” Krievijas imperijas politikas ietekmē, tieši tādēļ lielākā politiķu daļa domāja impērijas laiku radikālās vai autoritārās kategorijās. Jaunā politiķu paaudze, kuru domugājiens bija līdzīgs Rietumvalstu poltiķiem, vēl nepaspēja iegūt ietekmi.
Liela ietekme bija sabiedrībā valdošajai neapmierinātībai. Bieža valdību maiņa, korupcija utt. lika domāt, ka valdība vairs nav spējīga veiksmīgi pārvaldīt valsti. Runāja, ka parlamemtu vajag padzīt, ka valsts pārvaldē ir nepieciešma “stingra roka”. Šādas runas sāka klīst ne tikai sabiedrībā, bet arī pašu politiķu starpā. Bija populārs teiciens “Saeima neiet.”…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1119513
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties