Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:900933
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 04.03.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

4.Uzraksti argumentētu un strukturētu pārspriedumu par tēmu: Terors un represijas pret Latvijas iedzīvotājiem 1940.-1941.g.! 12
Padomju režīma mērķis bija Latvijas valstiskuma iznīcināšana. Lai novērstu pretošanos un neapmierinātības izpausmes ar jauno režīmu, jau 1940. gada vasarā okupācijas vara sāka īstenot represijas pret Latvijas pilsoņiem. Represijas - vardarbīgi soda, spaidu līdzekļi, ko lieto varas iestādes; apspiešana, tiesību ierobežošana, vajāšana. Terors - varmācīga darbība ar mērķi iebiedēt, iznīcināt; totalitāra režīma īstenotas brutālas represijas, aresti, spīdzināšana un masu deportācijas.
Nepārtrauktā pazemošana, kā arī smagais darbs, nepietiekamais uzturs, netīrība un neveselīgi dzīves apstākļi veicināja Gulaga sistēmas pamatmērķi - salauzt cilvēku. Padomju režīms uzskatīja šos cilvēkus par bīstamiem "ienaidniekiem", jo tie bija Latvijas patrioti, okupācijas varai vismazāk pakļāvīgie ļaudis. Prese un radio Latvijā klusēja par cilvēku tūkstošu izsūtīšanu. Komunistu kontrolētie plašsaziņas līdzekļi turpināja maldinoši stāstīt par Latvijas mierīgo dzīvi Padomju Savienības sastāvā.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties