Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:753314
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 02.12.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Kādēļ notika pārbūve un kādi faktori ietekmē mediju attīstību?
Lai attīstītu sabiedrisko mediju saskaņā ar sabiedriskā labuma radīšanas pārvaldības principiem, nozīmē būtisku sistēmas reformu, kas zināmā mērā ir bijis aktuāls dienas kārtības jautājums jau kopš 1995. gada. Taču politiskās gribas un nespējas vienoties dēļ, tas nav īstenots. Tiek norādīts, ka sabiedriskajiem medijiem ir jāspēj pielāgoties izmaiņām komunikācijas vidē, jo īpaši attīstīt satura veidošanas stratēģiju daudzveidīgās tehnoloģiskās platformās. Līdz ar to izmaiņas sabiedrībā un tās lietošanas paradumos nosaka sabiedrisko mediju nepieciešamību spēt elastīgi reaģēt uz attiecīgajām izmaiņām jaunajos komunikācijas vides apstākļos. Sabiedriskajiem medijiem ir jāspēj attīstīties par tādu mediju, kas nodrošina sabiedrībai vajadzīgo saturu un pakalpojumus tehnoloģiski atbilstošākajā veidā. Attīstībai ir jābūt pārdomātai un ar skaidru attīstības vīziju.
“Komunikācijas procesu pētnieks Džons Darhams Pīters (John Durham Peters, 2003, 410) uzskata, ka masu mediji ir „laika un kosmosa ceļojumu aģentūra”. Tie spēj cilvēku iepazīstināt ar dažādām telpām dažādos laikos. Telpiskais konteksts ir ne tikai fiziskā vide, bet arī sociāla konstrukcija, kas veido ikdienas dzīves attēlus un reprezentāciju. Telpu (vietu, reģionu, ainavu, nāciju) reprezentācijas ir daļa no globāliem un lokāliem attēliem, ko mediju auditorijas ikdienā patērē (Salovaara-Moring, 2004, 31). Šī atziņa pauž telpiskās pieejas nozīmi mediju pētniecībā, kas atklāj, ka sabiedrība tiek veidota specifiskā laikā un vietā, specifiskās diskursīvi uzturētās vietās un kopienās, piemēram, reģionos. …

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties