Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:532473
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 04.11.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Lai attīstītu demokrātiju, nodrošinātu likuma varu, sekmētu cilvēktiesību institūciju līdzsvarotu darbību un mazākumtautību tiesību aizsardzību, Latvijas valdībai ir jāveicina integrētas sabiedrības veidošanās.1
Sabiedrības integrācija nozīmē indivīdu un grupu savstarpēju saprašanos un sadarbību kopīgas valsts ietvaros2. Integrācija balstās uz latviešu valodu kā valsts valodu, uz lojalitāti pret Latvijas valsti.
Viens no būtiskākajiem pamatelementiem ir politiska integrācija jeb pilsoniska līdzdalība valstī notiekošajos procesos, bez kuras valsts dzīvē saglabāsies plaisa starp valsti un sabiedrību, dažādām sabiedrības grupām un arī indivīdiem. Sabiedrības integrācija nebūs veiksmīga, ja tā būs virzīta tikai „no augšas” bez aktīvas pilsoniskas līdzdalības „no apakšas”. Aktīva pilsoniska līdzdalība sabiedriski politiskajā dzīvē sekmē integrācijas neatgriezeniskumu un tās atbilstību tautas vairākuma interesēm, tā saliedē Latvijas iedzīvotājus un stiprina demokrātiju3.
Cits ļoti svarīgs sabiedrības integrācijas elements ir sociālas integrācijas īstenošana, kas nozīmē – radīt sabiedrību ar vienlīdzīgām iespējām visiem, palielināt indivīdu un iedzīvotāju grupu sociālās līdzdalības iespējas, nodrošināt sabiedrības locekļiem vienlīdzīgas iespējas piekļūt sabiedrības resursiem un veidot pilnvērtīgu dzīvi, sekmēt sabiedrības vidusslāņa veidošanos.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties