Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:638584
 
Vērtējums:
Publicēts: 06.12.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

“Ādažu kultūras nams ir Ādažu pagasta padomes iestāde, sabiedriskās rosības, kultūras apgaismības, tradicionālo kultūras norišu un mākslas vērtību uzturēšanas un piedāvājuma, kā arī atpūtas centrs.
Kultūras nams ir patstāvīga iestāde citu pašvaldības iestāžu infrastruktūrā, to finansē pašvaldība no sava budžeta līdzekļiem” un tās tiesiskais pamats ir nolikums, kurš ir apstiprināts Ādažu pagasta padomes sēdē nr.21., 1998.gada 11. augustā.
(No kultūras nama nolikuma).
Kultūras namā strādā 17 darbinieki. Darbiniekus varētu sadalīt 3 grupās: radošie darbinieki (3), tehniskie darbinieki (4) un pulciņu vadītāji, kuri, protams, arī ir radoši, bet viņi strādā tikai ar pulciņiem sezonas laikā, vasarā saņemot bezalgas atvaļinājumu. Vēl jāpiebilst, ka 8 darbinieki strādā tikai uz pusslodzi.
Katram darbiniekam ir izstrādāts amata pienākumu apraksts, kuru tas paraksta stājoties darbā un kurš ir apstiprināts pagasta padomes sēdē.
Kultūras nama svarīgākās funkcijas ir šādas:
1.Veikt tautas kultūras mantojuma saglabāšanu un sekmēt tā apriti mūsdienu sabiedrībā.
2.Organizēt dažādus svētkus un sarīkojumus, pašdarbības kolektīvu koncertus un profesionālu mākslinieku viesizrādes dažādām paaudzēm.
3.Organizēt mākslinieciskās pašdarbības kolektīvus, kas prezentē tautas mākslas tradīcijas pagasta, rajona, novada un republikas pasākumos, veicinot starptautiskos sakarus.
4.Nodarboties ar bērnu kultūrizglītību.
5.Kalpot kā sadzīves un atpūtas centram. Izpildīt dažādu iestāžu un organizāciju pasūtījumus kultūras un atpūtas organizēšanā.
Lai veicinātu šīs funkcijas, protams, nepieciešamas ir atbilstošas telpas un materiāli tehniskā bāze. Kultūras nama līdzekļus veido pašvaldības budžeta asignējumi, ienākumi no likumā atļautās saimnieciskās darbības, kā arī fizisko un juridisko personu dotācijas, dāvinājumi un ziedojumi.
Kultūras namam pēc nolikuma nav jāpelna un šeit nebūtu vietā mārketinga mērķis – maksimāli paaugstināt īpašnieka ienākumus, viņu dividenžu un kapitāla pieaugumu. Vajadzētu censties, lai maksas pasākumos izdevumu daļa nepārsniegtu ieņēmumus.…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties