Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
7,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:550063
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 12.05.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Kuldīga atrodas Kurzemes vidienē pie Ventas, 155 km no Rīgas. Kuldīgā dzīvo 13335 iedzīvotāji. Apdzīvojuma blīvums Kuldīgā ir 1025,8 iedz/km². Kuldīgas platība ir 13 km². Kuldīga ir svarīgs autoceļu mezgls un Kuldīgas rajona centrs. Kuldīgu dēvē arī par Kurzemes “galvaspilsētu”. Tā atrodas arī visai tuvu Kurzemes kontūras smaguma centram. Jau kopš seniem laikiem Kuldīga bijusi ne tikai administratīvais, bet arī ievērojams kultūras un sabiedriskās dzīves centrs. Te dzimuši daudzi ievērojami cilvēki: gleznotājs Gvido Augusts, tēlniece Ilga Granta, hercogs Jēkabs, gleznotājs Valdis Kalnaroze, ķīmijas profesors Maksis Ulmanis.

Vēsture: Vēstures avotos tā pirmo reizi minēta 1242. Gadā, kad Livonijas ordenis pie Ventas sāka celt mūra pili. 14.gs. vidū Kuldīga pirmā ieguva pilsētas tiesības un 15.gs. Kļuva par Hanzas locekli. Kuldīga savu uzplaukumu piedzīvoja 16.gs. beigās un 17.gs. sākumā, kad tā bija viena no Kurzemes hercogistes galvaspilsētām. Pēc Ziemeļi kara un mēra epidēmijas 18.gs sākumā pilsēta panīka. 19.gs 2. pusē Kuldīgā sāka darboties rūpniecības uzņēmumi, taču pilsētas attīstību kavēja lielais atstatums no satiksmes maģistrālēm.
Kuldīga ir vienīgā pilsēta Latvijā, kur līdz mūsdienām saglabājusies 18. un 19.gs. vienlaidu koka apbūve. Savdabīgus vaibstus pilsētai piešķir arī mazā Alekšupīte, kas tek cieši gar tās krastos uzbūvētajiem namiem.
Kuldīga ir sena un interesanta pilsēta. Tā ir slavena un pazīstama ne tikai Latvijā, bet arī citās valstīs. Kuldīga parasti visiem saistās ar Ventas Rumbu, ar platāko ūdenskritumu Eiropā. Kuldīgā ir divas slimnīcas, zobārstniecības poliklīnika, universālveikals "Līva", hotelis "Kursa", "Latvijas Krājbanka", daudz dažādi veikali, kafejnīcas, tirgus.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1194877
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties