Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
12,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:648891
 
Vērtējums:
Publicēts: 20.11.2018.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Kādas ir vardarbīgu NN novēršanas stadijas? Kādus speciālus pasākumus ir nepieciešams veikt šajās stadijās?
Vardarbīgu NN novērošanas stadijas var iedalīt trīs stadijās:
1) Informēšana par noziedzīgu situāciju izcelšanās iespēju.
2) Tādu pasākumu paredzēšana un realizācija, kas neļautu izveidoties nelabvēlīgai situācijai vai ļautu izvairīties no saskarsmes ar noziedznieku.
3) Potenciāla upura atbilstoša uzvedība noziedzīgajā situācijā
Svarīga ir pašu iedzīvotāju līdzdalība savas drošības pasākumos, individuālā vai kolektīvā līmenī, sabiedrībā ar sabiedrību un tiesībaizsardzības iestādēm, jo šāda sadarbība varētu novērst vardarbīgo noziedzību. Lai sociālās apātijas, vienlīdzības pasivitātes pārvarēšana veicinātu vispārējās tiesiskās apziņas celšanos, samazinātos sociāli nelabvēlīgo konfliktu iespējas, būtu nepieciešams izstrādāt un realizēt pasākumu sistēmu savstarpējo attiecību kultūras paaugstināšanai, ētikas likumu apguvi, cieņu vienam pret otru. Tāpat arī, būtu nepieciešams radīt tādus dienestus, kas sekotu iedzīvotāju psiholoģiskajam stāvoklim un palīdzētu viņiem mācot viņus, kā pārvarēt stresa situācijas vai psiholoģiskas pārslodzes situācijas.

Nosauciet atsevišķu vardarbīgu NN specifiskos novēršanas pasākumus! Kādas varētu būt šo pasākumu īstenošanas faktiskās īpašības?
Lai novērstu izvarošanu ir liela loma pareizai dzimumaudzināšanai, kas īpaši attiecināma uz jauno paaudzi, tāpat arī sieviešu lielākai iesaistīšanai izvarotāju atklāšanā un ziņošanā par tiem, kā arī par tām personām, kam ir vardarbīga tieksme. Ir nepieciešams apgūt speciālu uzvedības modeli seksuāla uzbrukuma gadījumā. Ļoti svarīga ir plašsaziņas līdzekļu pārorientēšana uz jaunās paaudzes morālo vērtību veidošanu. Lai novērstu NN sevišķa uzmanība ir jāpievērš grupām, kas parasti izdara vardarbīgus NN. Šīs grupas ir bīstamas to impulsivitātes, neparedzamības dēļ, parasti tām ir raksturīgs savs NN izdarīšanas veids, vieta un laiks. Šajās grupās galvenokārt ir personas līdz 21 gadu vecumam, lielākā daļa no tām parasti ir nepilngadīgas. Vardarbīgu grupu noziedzības apkarošana ir daļa no noziedzības novēršanas, galvenā loma ir sociālai profilaksei, sociālu pasākumu kompleksam, kuru mērķis ir novērst noziedzīgās uzvedības iemeslus. Lai to īstenotu, nepieciešamas speciālas, profesionālas zināšanas, kā arī speciāla sagatavotība, jo pusaudžu noziedznieku psiholoģija ļoti atšķiras no pieaugušo psiholoģijas, tāpat atšķiras arī iedarbības metodes.


Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −19,91 €
Materiālu komplekts Nr. 1368514
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties