Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
11,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:257623
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.04.2018.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

62. Kriminogēno objektu apsekošanas būtība un iespējas
Šis kriminālizmeklēšanas pasākums pēc izpildes tehnoloģijas ir līdzīgs operatīvajai detektīvdarbībai, taču atšķiras ar to ka apsekošana ir vērsta uz iespējamo latentu noziegumu pazīmju konstatēšanu, lai tikai tālākās operatīvās izzināšanas un pārbaudes gaitā noskaidrotu, vai noziegums patiesi noticis, vai notiek un kas to izdarījis vai dara. Galvenie priekšnoteikumi ir detalizēti zināt noteikta apkarojamā latentā nozieguma veida mehānismu, izdarīšanas paņēmienus un to pielietošanas ārēji konstatējamās pazīmes un otrs zināt objektus kuros šādi noziegumi varētu notikt.
Pasākumu veic apstaigājot šos objektus un vizuāli vērojot, šāda apsekošana ir veicama slepeni ( ja objekta darbinieki nepazīst kriminālpolicijas amatpersonu) leģendēti ( ierodoties objektā ar citu ticamu ieganstu) vai pastarpināti ( uzdodot to kādai pietiekami kvalificētai kriminālizmeklēšanas dalībpersonai, kura var atrasties objektā neizraisot aizdomas.)
Par specifisku aplūkojamā kriminālmeklēšanas pasākuma paveidu varētu uzskatīt preventīvu kriminogēni apdraudētu objektu apsekošanu, lai konstatētu apstākļus, kuri varētu atvieglot vai pat veicināt noziegumu izdarīšanu šajos objektos.

63. Masu mediju publikāciju un interneta portālu izpētes un analīzes būtība, tā rezultātā iespējamie risinājumi.
Tas ir viens no efektīvākajiem izlūkošanas un pretizlūkošanas pasākumiem, jo to informācija gan apjoma, bet dažreiz arī kvalitātes ziņā pārspēj pat aģentūras darba rezultātus, tādēļ jebkuras valsts attiecīgie speciālie dienesti jau sen ikdienas veic šādus pasākumus, izveidojot šim nolūkam pat specializētas struktūrvienības, kuru vienīgais pienākums ir diendienā lasīt un analizēt ārvalstu laikrakstus un radiopārraides. Bieži vien atseviški noziedz savu nelegālo biznesu plaši reklamē visai vāji aizplīvurotos sludinājumos gan īpašos reklāmas izdevumos, gan parastajās avīzēt un raidījumos, tādēļ visu masu mediju publikāciju patstāvīgai izpētei un analīzei ir jāķļūst par ikdienas veicamu kriminālizmeklēšanas pasākumu. Šim darbam ir nepieciešamas īpašas iemaņas lai bezgalīgajā publicētās informācijas plūsmā atklātu krimināli nozīmīgu informāciju. Ar šī pasākuma palīdzību ir iespējams efektīvāk atklāt un novērst noziedzīgo nodarījumu.

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1366083
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties