Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:538777
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.03.2018.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Laikposms: 2011. - 2015. g.
Darba fragmentsAizvērt

Pastāv daudzas 5 spēku teorijas modofikācijas. Bijušais Intel vadītājs Endrjū Grūvs uzskata, ka M. Poretra 5 spēku modelis ignorē 6. faktora esamību – komplementāro uzņēmumu spēku, enerģiju un zināšanas. Komplementārie produkti ir produkti, kuri palielina nozares uzņēmumu produktu vērtību (papildina tos), jo tad, kad tos izmanto kopā, produkti labāk apmierina pircēja prasības. Piemēram, personālo dartoru nozarē komplementārie produkti ir lietojumprogramma. Gan aizstājējprodukti, gan komplementārie produkti ietekmē nozares pieprasījumu. Situācijās, kad komplementārie produkti lielā mērā nosaka pieprasījumu pēc nozares precēm, nozares ienesīgumam izšķirīgs ir pietiekams komplementāro produktu daudzums. Ja komplementāro produktu kļūst vairāk, tas palielina nozares pieprasījumu un ienesīgumu un dod daudz jaunu iespēju vērtības radīšanai. Ja komplementārie produkti ir vāji, tas var apdraudēt nozares izaugsmi un ierobežot ienesīgumu.
Stratēģiskās grupas nozarē. Stratēģiskās grupas ir uzņēmumu grupas, kas izmanto līdzīgas stratēģijas, reaģējot uz vides ietekmi nozares ietvaros. Vadītājiem ir ērtāk sadalīt uzņēmumus nozares ietvaros atsevišķās stratēģiskajās grupās. Tad viņi var mācīties no citiem grupas uzņēmumiem un labāk saredzēt spēkus, kuri ietekmē pašu uzņēmumus. Stratēģiskša grupas parāda saistību starp visas nozares darbību un atsevišķa nozares uzņēmuma darbību. Stratēģisko grupu analīze ļauj vadītājiem izvērtēt, kā uzņēmumi ar līdzīgu raksturojumu vienā stratēģiskajā grupā var izmantot stratēģijas, kas ir neraksturīgas citas stratēģiskās grupas uzņēmumiem. Tā palīdz izprast viņu pašu uzņēmuma stratēģisko pozīciju un darbību salīdzinājumā ar tiešajiem konkurentiem. Tiešie konkurenti ir uzņēmumi, kas darbojas uzņēmuma stratēģiskajā grupā.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1365592
Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties