Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:477058
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 12.02.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Tiek izšķirtas 4 stratēģijas:
• Starptautiskā stratēģija tiek izmantota, kad uzņēmumam ir vērtīga kompetence un kad iespējamie konkurenti nav spējīgi to ātri imitēt, kad pastāv vāja nepieciešamība ņemt vērā vietējo klientu vajadzības un patērētāji nav jūtīgi attiecībā uz cenu. Pielietojot šo stratēģiju produkts tiek radīts un attīstīt konkrētā valstī, produktu pielāgošana vietējam tirgum ir minimāla, bet iespējama, ir apdraudēta, kad pastāv jaunienācēju, kas var nodrošināt zemākas izmaksas, parādīšanās iespējas.
• Daudznacionālā stratēģija apskata pasauli kā nacionālo tirgu kopumu. Tā ir attaisnota gadījumos, kad eksistē “atbildības deleģēšanas uz vietas” priekšnosacījumi. Dotā stratēģija ir piemērota precēm ar savu preces zīmi, piemēram, mazgāšanas līdzekļiem, pārtikas produktiem. Tā ļauj uzņēmumam sasniegt maksimālu atsaucību vietējo klientu vēlmēm (augsta izmaksu struktūra). Tiek izmantota, kad pastāv nepieciešamība ņemt vērā vietējo klientu vēlmes un klienti nav jūtīgi attiecībā uz cenu. Tā kā īstenojot šo stratēģiju, izmaksu struktūra ir augsta, tikai dažas kompānijas spēj īstenot šo stratēģiju paaugstinātas konkurences apstākļos. Mūsdienās šīs stratēģija reti kad ir rentabla.
• Globālā stratēģija apskata pasauli kā vienotu tirgu. Tā ir attaisnota tādos gadījumos, ja eksistē “globālās integrācijas” priekšnosacījumi. tiek izmantota, kad klienti ir jūtīgi attiecībā uz cenu un vietējo klientu vēlmes nav svarīgas. Šī stratēģija orientējas uz rentabilitātes paaugstināšanu, pamatojoties uz pieredzes līknes efektu un liela mēroga efektu. Šī stratēģija ir ieteicama, kad pastāv izteikts „spiediens samazināt izmaksas” un nav nepieciešamība atsaukties vietējām vēlmēm. Piemēram, sadzīves ķīmija, personālie datori un tml.
• Transnacionālā stratēģija vienlaicīgi ļauj nodrošināt zemākas un būt atsaucīgam vietējo klientu vēlmēm, pārcelt kompetences, nodrošinot „globālo mācīšanos”, tomēr to ir grūti īstenot organisko problēmu dēļ.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1329710
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties