Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:942365
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 28.09.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Rakstā tiek uzsvērta problēma, ka neskatoties uz citiem straujajiem globalizācijas procesiem (brīva preču, pakalpojumu kustība), darbaspēka kustība ir gandrīz minimāla. Transnacionālās kompānijas savas ražotnes pārvieto uz valstīm, kur ir lētāks darbaspēks, līdz ar to vecajos ražošanas centros pieaug bezdarbs – strādnieki dažādu iemeslu dēļ nav spējīgi sekot ražošanas procesam. Kā iemeslus šādai situācijai var minēt: 1) vēl joprojām pastāvošās imigrācijas barjeras un citas ar dzīvesvietas maiņu un viesstrādnieka statusu saistītas formalitātes; 2)psiholoģiskie iemesli – tikai neliels skaits cilvēku neizjūt spēcīgu nacionālo identitāti un spēj īsā laika periodā mainīt dzīvesvietu (jauni darba kolēģi, mājoklis, draugi u.t.t)
Situācija patiešām ir ļoti sarežģīta, jo 22% no pasaules precēm ir starptautiski ražotas, bet tikai 2% no strādniekiem nestrādā savā valstī. 1 Arī ES, kas būtībā nodibinājusi brīvu darbaspēka kustību, it ļoti stingras ārējās robežas. Imigrācijas barjeras strādnieku kustību ietekmē arī netieši – strādājot citā valstī rodas problēmas ar pensiju fondiem, izglītības un kvalifikācijas sertifikātu atzīšanu, politiskās līdzdalības tiesībām u.t.t. Novērota tendence, ka pašlaik nodarbinātais (un mazāk apmaksātais) darbaspēks ir jaunāks, strādā vairāk sieviešu, arvien biežāk darbs nav pilna laika, tas ir īstermiņa, periodisks, balstīts uz līgumu un iespējams pat darāms mājās.2…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1191004
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties