Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:390697
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 18.04.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Lomas ir indivīdu organizācijās uzvedības modeļu abstrakcija. Lomas vada indivīdu darbības. Ar lomu palīdzību organizācijas uzskicē, attēlo to indivīdu (kas izveido organizāciju) gaidas. Praktiķu lomas ir atslēga sabiedrisko attiecību un organizācijas komunikācijas funkciju saprašanai.
Lomu daudznozīmība bieži vien tiek analizēta kā negatīvs faktors, virzoties uz lomu saspīlējumu. Tomēr dažas lomu daudznozīmības atļauj praktiķiem lielāku vai mazāku autonomiju. Lomu daudznozīmības mērenā pakāpe ir labvēlīga un pat izdevīga, atļaujot pieļaujamu lomu gaidu apjomu.
Šis pieļaujamo lomu cerību apjoms ir atslēga uz organizāciju funkciju attīstību. Atslēgjautājums ir šāds: „Kurš veiks sabiedrisko attiecību funkcijas?”.
Praktiķu literatūra ir piepildīta ar pārliecināšanām, ka praktiķim ir jāmaina savas lomas organizācijās.
Brūms (Broom) konceptualizēja praktiķus kā konsultantus veca darba organizēšanai. Lomas, ko spēlē praktiķi, tiek uzlūkotas, kā pakalpojumiem paredzētas vai procesu ietekmētas. Četras teorētiskas lomas, sākotnēji Brūma (Broom) un Smita (Smith) konceptualizētas, dominē praktiķu lomu studijas:
1. Eksperta pārrakstītāja loma praktiķu literatūrā tika identificēta kā informēts praktiķis. Šāda veida praktiķi tiek uzskatīti par sabiedrisko attiecību ekspertiem, vislabāk informētajiem par sabiedrisko attiecību tematiem un vislabāk kvalificētie atbildēt uz sabiedrisko attiecību jomas jautājumiem.
2. Komunikācijas veicinātāja/ koordinatora loma. Loma attiecas uz procesu, uz kvalitatīvo un kvantitatīvo informācijas plūsmu starp vadību un sabiedrību.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1196166
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties