Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Klasiskās vadīšanas teorijas pārstāvji. Sociālpsiholoģisko metožu nozīme vadīšanā

     

    Konspekts4 Vadība

2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:401731
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 17.11.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Klasiskā menedžmea teoriju pārstāvji, būdami inženieri praktiķi, nepētīja cilvēku izturēšanos organizācijās. Klasiskajā menedžmeta teorijā ir 2 virzieni:
Zinātniskais menedžmets koncentrējas uz attiecībām starp darbiniekiem organizācijas ietvaros un viņu darbības efektivitātes paaugstināšanas metodēm.
Klasiskā organizāciju teorija koncentrējas uz organizāciju attīstību kopumā un uz tās darbības efektivitātes paaugtināšanas metodēm.
Teorijas popularitātes laiks – 1895-1930. Vēlāk interese atjaunojusies sakarā ar izmaksu samazināšanās un darbības efektivitātes paaugstināšanas nepieciešamību. Lika pamatus menedžmeta teorijas attīstībai nākotnē. Noteica menedžmenta galvenos principus, funkcijas prasmes, kuras var izmantot arī mūsdienās. Menedžments – kā svarīga zinātne. Negatīvais ir tas, ka šī teorija vairāk izpētīja mazas un stabilas organizācijas, bet mūsdienās funkcionē daudz lielu un stabilu organizāciju.
Klasiskā organizāciju teorija.
Henrijs Faijols. – viņa pētījumi par vispārējiem menedžmenta principiem darbā ‘General and industrial Management’. Apskata uzņēmumu menedžmenta elementus un principus. Pie viņa griežas pēc sīkākiem paskaidrojumiem un padomiem organizācijas jautājmos. Faijola vadība nodibina speciālu ‘administratīvo pētījumu centru’. Faijols atklāja, ka industriāla darbība jāsadala 6 darbibas grupās, bet uzmanību viņš veltīja tikai vienai – menedžmentam (plānošana, organizēšana, vadīšana, kontrolēšana un kontrole). Viņš uzskatīja, ka administrēšanas principi un likumi visās organizācijās ir vieni un tie paši, neatkarīgi no organizācijas veida, lieluma, rakstura. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1205218
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties