Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:143366
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 18.11.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Viens no vissvarīgākajiem un, manuprāt, noteicošajiem faktoriem organizācijā ir cilvēki. Šā faktora nozīmi vajag nopietni novērtēt, jo cilvēku darbs ir tas, kas virza visas organizācijas attīstību. Ja darbinieki būs ieinteresēti veikt darbu, liekot lietā savas spējas, darot to labprāt, tāds darbs dos pozitīvus rezultātus visai organizācijai. Arī izglītības iestādes vadības koncepcijas centrā jābūt personālam. Lai cilvēki veiktu savu darbu labi, tā, kā to vajag izglītības iestādei, jāizmanto efektīva motivācija.
Šobrīd pasaulē tiek veikti pētījumi un apkopoti to rezultāti par cilvēku resursu izmantošanu un motivēšanu. Kā organizēt cilvēku darbu, lai tas dotu vēlamo rezultātu – šis jautājums ir aktuāls gan uzņēmējiem, gan iestāžu vadītājiem, kuri nav saistīti ar ražojošo sfēru. Tas ir personālvadības jautājums. Svarīgi, lai darbinieks darba vietā justos labi, droši, viņu nebiedētu saskarsme ar vadītāju, lai darbinieks veiktu darbu ar ieinteresētību kopīgā rezultātā, justos vajadzīgs un novērtēts. Vadītājam jāorganizē iestādes darbs, lai nodrošinātu minētos apstākļus, jo citādi darbinieki nestrādās produktīvi, neizmantos savas spējas, prasmes pilnībā. Lai to panāktu, svarīga ir pozitīvas motivācijas lietošana. Personāla motivācijai jebkurā sabiedrībā, kā arī ekonomiskajā sistēmā ir būtiska nozīme.
Termina „motivācija” nozīme ir dažādi skaidrojama un lietota dažādos kontekstos. Motivācija ir dinamisks process, kurš veicina katra indivīda un iestādes vai organizācijas izvirzīto mērķu sasniegšanu. Mērķa izvēle, vēlamā rezultāta noskaidrošana un tas, kā rīkoties, lai šo mērķi sasniegtu, padara saprotamu un motivētu tālāko rīcību. Iestādes centieni panākt maksimāli pozitīvu rezultātu, piedāvājot par labu darbu atalgojumu – naudas vai citā veidā – ir motivēšana. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1205173
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties