Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:873858
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 01.04.2019.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

7 Vielu plašāks skaidrojums.
1. Zobu pasta- Ūdens, silīcija hidrāts, sorbīts, dinātrija pirofosfāts, nātrija lautilsulfāts, celulozes gumija, nātrija hidroksīds, aromāts, karbomērs, nātrija fluorīds, nātrija saharīns, ksantāna gumija, limonēns, Cl 77891, Cl 74160.
Silīcija hidrāts- abrazīvs aplikuma noņēmējs un zobu balinātājs. Gatavots no kristalizēta kvarca, smilts un krama maisījuma. Ilgstoši tīrot zobus ar pastu, kuras sastāvā ir šis savienojums, tiek vājināta zobu emalja, jo tā tiek berzta ar raupju līdzekli, tāpat tiek izjaukts emaljas atjaunošanās process. Retos gadījumos iespējami smaganu iekaisumi un/vai mutes dobuma kairinājums.
Sorbīts jeb saldinātājs- zobu pastas mīkstinātājs mīkstinātājs, aizkavē zobakmens veidošanos. Ja viela organismā nonāk lielās devās, rodas vēdergraizes, meteorisms(vēdera uzpūšanās) un/vai caureja.
Dinātrija pirofosfāts -zobakmens noņēmējs.
Nātrija lautilsulfāts -viela, kas palīdz zobu pastai putot. Patiesībā tas nemaz nav nepieciešams. Tas ir tīrošs, raupjš ķīmisks tīrītājs, kuru dažkārt izmanto kā motoru ateļļotāju, grīdas mazgāšanas līdzekļos. Šī viela var kairināt mutes gļotādu, izraisīt mutes čūlas, stomatītu vai kontaktekzēmu(ādas iekaisums, kas rodas ādai cieši saskaroties ar kādu alergēnu, rodas apsārtums un nieze) ASV Toksikoloģijas koledžas speciālisti ir atklājuši, ka šī viela, saskaroties ar ādas audiem, lēni un ilglaicīgā laika posmā var radīt acu, smadzeņu, sirds un aknu bojājumus. Pat tikai 0,5% koncentrācijā, var radīt ādas kairinājumu.
Celulozes gumija -celulozes sveķi – biezina zobu pastu, piesaista ūdeni, veidojot tās struktūru.
Nātrija hidroksīds-sārms, kuru bieži izmanto ķīmiskā ūdens attīrīšanai, spēcīga bāze dažādiem tīrīšanas līdzekļiem. Var izraisīt ādas kairinājumu.
Aromāts- zobu pastas garšas uzlabotājs, kas var izraisīt alerģiskas īpašības – smaganu asiņošanu un to iekaisumus, mutes čūlas. Vairums gadījumu iegūst no naftas atvasinājumiem, kas var būt kancerogēni.
CI 77891, CI 74160- baltais un zilais pigments, zobu pastas krāsvielas, kas tāpat kā garšas pastiprinātājs var izraisīt alerģiskas reakcijas, nervozitāti un koncentrēšanās traucējumus, galvassāpes u.c. reakcijas.
Karbomērs – zobus balinoša viela.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1371747
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties