Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:872384
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.05.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

5) Kādu uzturlīdzekļu apmēru Jūs noteiktu konkrētajā gadījumā?
Jēdziens „bērna uzturēšana” saistīts ar Civillikuma 177. panta ceturtajā daļā noteiktajiem kritērijiem, proti, bērna ēdiena, apģērba, mājokļa un veselības aprūpes nodrošināšana, bērna kopšana un viņa izglītošana un audzināšana (garīgās un fiziskās attīstības nodrošināšana, pēc iespējas ievērojot viņa individualitāti un intereses un sagatavojot bērnu sabiedriski derīgam darbam), kas ņemami vērā, nosakot uzturlīdzekļu apmēru, un samērojams ar abu vecāku mantisko stāvokli.
Par taisnīgu un pušu materiālajam stāvoklim, kā arī bērna vecumam samērīgu Lauras labā piedzīt uzturlīdzekļus meitas uzturam 200 EUR lielu uzturlīdzekļu apmēru, jo bērns aug, līdz ar to palielinās prasības un izdevumi, kas nepieciešami bērna pilnvērtīgai audzināšanai un attīstībai, ko apliecina fakts, ka tēvam ienākumi ir lielāki un materiālais stāvoklis labāks. Situācijā atsevišķas pozīcijas ir mākslīgi paaugstinātas, jo izdevumi bērna vasaras nometnei ir vienreizējs maksājums konkrētajā gada periodā, nevis vidējais ik mēneša maksājums gada griezumā, līdz ar to šos izdevumus nevērtētu uzturlīdzekļu apmēra noteikšanai, lai arī tie ir uzskatāmi par objektīvi pamatotiem, taču nesamērīgi ar bērna faktiskajām vajadzībām.
Nosakot uzturlīdzekļu apmēru, bērnu interese ir primāras, izvērtējot tās kopumā ar vecāku interesēm. Tāpēc vecākiem jārēķinās, ka viņu personīgie izdevumi, samērojami ar bērna vajadzībām viņa pilnvērtīgai attīstībai.
Jāņem vērā arī fakts, ka tēvam ir jārūpējas arī par otru bērnu.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1386167
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties