Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Izdevīgi: šodien akcijas cena!

Parastā cena:
3,49
Ietaupījums:
0,42 (12%)
Cena ar atlaidi*:
3,07
Pirkt
Identifikators:968904
Vērtējums:
Publicēts: 20.01.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 12 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  ANOTĀCIJA    2
  SATURS    3
1.  IEVADS    4
2.  LITERATŪRAS APSKATS    6
2.1.  Karotinoīdu vispārējs raksturojums    6
2.2.  Karotinoīdu fizikāli- ķīmiskās īpašības    6
2.3.  Karotinoīdu iedalījums    6
2.4.  Karotinoīdu izplatība dabā    9
2.5.  Karotinoīdu nozīme un funkcijas    10
2.6.  Karotinoīdu absorbēšanas spēja    11
2.7.  Karotinoīdu dabīgie avoti un to izmantošana    12
2.8.  Garšaugu ķīmiskais sastāvs    12
3.  EKSPERIMENTĀLĀ DAĻA    14
3.1.  Materiāli un reaģenti    14
3.2.  Darba metodika    14
3.2.1.  Paraugu sagatavošana    14
3.2.2.  Pētījumā izmantotās metodes shēma    15
3.3.  Graduēšanas grafika konstruēšana    16
3.4.  Analīzes gaita    16
4.  REZULTĀTI UN DISKUSIJA    18
  SECINĀJUMI    20
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    21
  Pielikumi    22
Darba fragmentsAizvērt

Pētījuma rezultāti parāda, ka karotinoīdu saturs svaigās dillēs, selerijās un pētersīļos ir lielāks nekā kaltētos šo garšaugu paraugos. Karotinoīdu saturs svaigos diļļu paraugos ir par 31,24 %, seleriju paraugos- par 29,78 %, bet pētersīļu paraugos- par 32.03 % lielāks nekā attiecīgos kaltētu garšaugu paraugos.
Savukārt, starp svaigiem pētersīļu un diļļu paraugiem karotinoīdu satura atšķirība arī neliela- 3.388 mg%, bet nedaudz vairāk no šiem diviem paraugiem atšķiras karotinoīdu saturs svaigās selerijās- par 12.127 mg% mazāk nekā dillēs un par 8.739 mg% mazāk nekā pētersīļos.
Izmantojot pētījumā iegūtos datus apstiprinās izvirzītā hipotēze - svaigos diļļu, seleriju un pētersīļu paraugos ir lielāks karotinoīdu saturs.

SECINĀJUMI
1. Izmantojot pētījumā iegūtos datus apstiprinās izvirzītā hipotēze - svaigos diļļu, seleriju un pētersīļu paraugos ir lielāks karotinoīdu saturs nekā kaltētos garšaugos.
2. Karotinoīdu saturs svaigos diļļu paraugos ir par 31,24 %, seleriju paraugos- par 29,78 %, bet pētersīļu paraugos- par 32.03 % lielāks nekā attiecīgos kaltētu garšaugu paraugos.
3. No analizētajiem garšaugiem vislielākais karotinoīdu saturs ir svaigās un kaltētās dillēs, bet vismazākais - svaigās un kaltētās selerijās.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Nosūtīt darbu e-pastā

Tavs vārds:

E-pasta adrese, uz kuru nosūtīt darba saiti:

Sveiks!
{Tavs vārds} iesaka Tev apskatīties interneta bibliotēkas Atlants.lv darbu par tēmu „Karotinoīdu saturs kaltētos un svaigos garšaugos”.

Saite uz darbu:
https://www.atlants.lv/w/968904

Sūtīt

E-pasts ir nosūtīts.

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties