Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:726008
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 05.03.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

TOP 5 Ulmaņa kritikai – ko Ulmanis negatīvu nodarīja Latvijai 1934.-1940. gadā + Tavs pamatojums, kāpēc tas ir negatīvi vērtējams! (10 punkti)
1. Ulmanis bija kā diktators Latvijai, jo viņš gandrīz visus lēmumus pieņēma vienpersoniski un neuzklausīja iedzīvotāju viedokli, šis ir vērtējams negatīvi, jo varbūt tautai nepatika, ko izvēlējās Ulmanis un visam bija jāpakļaujas pēc viņa prāta.
2. Ierobežoja preses brīvību un kontrolēja, ko varēja publicēt, šis uzskatāms par negatīvu lietu, jo nevarēja publicēt, ko cilvēks vēlās un visam bija jāsakrīt ar Ulmaņa uzskatiem.
3. Ulmanis vairāk uzmanības veltīja valsts saimniecībai un kultūrai, bet ne aizsardzībai un šis ir vērtējams negatīvi, jo valsts netika gatavota tās aizsardzībai, ja notiek kāds iebrukums, tad valsts nespēs aizsargāt sevi.
4. 1940. gadā Krievija uzstādīja ultimātu Latvijai un K. Ulmanis tam piekrita bez īpašas pretošanās un šis ir vērtējams negatīvi, jo viņš tam piekrita bez īpašas pretošanās, negribēja cīnīties pret krieviem.
5. K. Ulmanis bija solījis īstenot Satversmes reformu, bet viņš šo solījumu nepildīja, tā vietā viņš pārņēma vienpersonisku varu un ar likumu ierobežoja politiskās partijas, šis ir negatīvi vērtējams, jo šis liecināja, ka Ulmanis daļēji nemāk turēt savus solījumus un viņš dara visu vairāk sevis labā.


Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties