Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:395525
 
Vērtējums:
Publicēts: 13.01.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 13 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Latvija, tāpat kā daudzas citas Austrumeiropas valstis, patlaban atrodas procesā, kuru var definēt kā pāreju no totalitāra valsts režīma uz demokrātisku režīmu. Šis process vēl pilnībā nav beidzies, jo nav pabeigti visi valsts dzīves pārveidojumi (piemēram, vēl nav izveidojies pietiekami plašs un turīgs vidusslānis, kas ir jebkuras valsts vienmērīgas ekonomiskās attīstības pamatā). Tomēr jau ir sasniegts viens no galvenajiem šodienas mērķiem – Latvija atgriežas Eiropas tautu saimē, ar 2004.gada 1.maiju kļūstot par pilntiesīgu Eiropas Savienības dalībvalsti, tādējādi apstiprinot principiālo tēzi, ka demokrātiskā attīstība Latvijā ir ieguvusi neatgriezenisku raksturu1.

Tomēr ir jāatzīst, ka Latvijas atrašanās totalitārās PSRS sastāvā ir atstājusi manāmas sekas šodienas ikdienā. Varmācīgā iekļaušana padomju impērijā, nežēlīgās represijas, etnisko jūtu pazemošana un unifikācija pēckara laikā ir radījuši veselu virkni noturīgus sabiedriskās apziņas uzskatus, vispirmām kārtām, sabiedrības latviskajā daļā. Daži no tiem vieno Latviju ar citām postkomunistiskām sabiedrībām, daži ir Latvijas specifiskās vēsturiskās pieredzes produkts2. Ir grūti un varbūt pat neiespējami uzskaitīt tos visus, minot to radījušus konkrētos notikumus vai cēloņus, tamdēļ šajā darbā vēlos pievērst uzmanību dažiem vēsturiskiem notikumiem Latvijā XX gs. 50-gados un to atstātajām sekām šodien.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1130162
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties