Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:822046
 
Vērtējums:
Publicēts: 11.02.2022.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Maija apvērsums, bija valsts apvērsums Polijā, kas norisinājās 1926. gadā no 12. līdz 14. maijam. Tā rezultātā Juzefs Pilsudskis un viņa sekotāji, kas nebija apmierināti ar valsts vadības realizēto politiku un viņuprāt nestabilo politisko situāciju valstī, piespieda atkāpties valsts prezidentu Staņislavu Vojcehovski un premjerministru Vincentiju Vitosu, kuri piekāpās, jo nevēlējās, lai valstī izvērstos pilsoņu karš. Apvērsuma laikā sadursmēs dzīvību zaudēja 215 karavīri un 164 civiliedzīvotāji, kā arī gandrīz 1000 cilvēku tika ievainoti. Pēc apvērsuma tika ievēlēts jauns prezidents un izveidota režīmam lojāla valdība, izsludinot valstī konservatīvās "sanācijas" politikas realizāciju. Faktiski valstī tika izveidots autoritārs režīms, kas pastāvēja līdz pat valsts bojāejai 1939. gadam.

f) Kas ir, un ar ko pazīstams vēsturē ir Džons Loks?

Džons Loks dzimis 1632. gada 29. augustā, miris 1704. gada 28. oktobrī, bija apgaismības laikmeta angļu filozofs. Empīrists. Viens no liberālisma pamatlicējiem.

g) Kādi demokrātijas veidi (iedalījums) pastāv pasaulē?

Pasaulē izplatītākais demokrātijas veids ir pārstāvnieciskā demokrātija. Ir arī citi demokrātijas veidi – tiešā demokrātija, liberālā demokrātija, radikālā demokrātija, sociālā demokrātija, totalitārā demokrātija.

h) Raksturo demokrātijas izcelšanos Latvijā
Latvijas pirmais un demokrātiski vēlētais parlaments – Satversmes sapulce – darbojās no 1920. gada 1. maija līdz 1922. gada 7. novembrim. Tās galvenais uzdevums bija izstrādāt jaunās valsts pamatlikumu – Satversmi, kuras pirmais pants vēsta: “Latvija ir neatkarīga demokrātiska republika.”

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1390554
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties