Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:647682
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.05.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Latvijas Republikas uzņēmējdarbības veidus, to formas, uzbūvi, dibināšanas un likvidācijas principus un notikumus nosaka Komerclikums. Kā arī tos papildina un regulē atsevišķas to sfēras citi likumi, Ministru kabineta noteikumi, kā arī viss iepriekš noteiktais ir saskaņā ar Satversmi, ratificētajiem starpvalstu līgumiem un Eiropas Savienības noteiktajām regulām.
Mans apskatītais pants Komerclikumā vārdiski ir saprotams, tas ir saskaņā ar visiem augstāk minētajiem likumiem, noteikumiem un regulām, bet šķietami tas ietver sevī iespējamu deviantu uzvedību.
Precizējot es apskatīšu Komerclikuma III daļas par Uzņēmumiem un Filiālēm 19.panta 2.daļu, kas ietver sevī “ Komersantam ir izņēmuma tiesības uz komercnoslēpumu”.
Šī norma satur deviantas uzvedības iespējamību no komersanta puses, jo šā paša panta pirmajā daļā ir noteikts, ka “komercnoslēpums ir tādas ar komersanta uzņēmumu saistītas saimnieciska, tehniska vai zinātniska rakstura lietas un rakstveidā vai citā veidā fiksēta vai nefiksēta informācija, kurai ir faktiska vai potenciāli mantiska vai nemantiska vērtība, kuras nonākšana citu personu rīcībā var radīt zaudējumus komersantam un attiecībā uz kuru komersants ir veicis saprātīgus slepenības saglabāšanas pasākumus”, respektīvi, komersantam ir legāla iespēja izmantot ražošanā, piemēram, nekvalitatīvas izejvielas pasludinot to izmantošanu par komercnoslēpumu, kā arī šī paša panta trešā daļa runā par “ komersantam ir tiesības prasīt komercnoslēpuma aizsardzību, kā arī to zaudējumu atlīdzību, kas radušies komercnoslēpuma prettīesīgas izpaušanas gadījumā”.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1114636
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties