Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:307922
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 02.11.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

7. Iepazīsties ar J.Jaunsudrabiņa biogrāfiju.
7.1. Uzraksti autora populārākos darbus ! /6 punkti/
1907. gadā laikrakstā Latvija publicētais stāsts "Vēja ziedi" atnesa rakstniekam pirmos panākumus. Viens no izcilākajiem latviešu bērnu literatūras darbiem ir Jāņa Jaunsudrabiņa bērnības atmiņu tēlojums "Baltā grāmata" (1914-1921) ar paša Jaunsudrabiņa zīmējumiem. 1922. gadā presē iespiesti pirmie "Baltās grāmatas" tēlojumi, savukārt “Zaļā grāmata” (1950–1951) turpina galvenā varoņa Janča gaitu aplūkojumu līdz 15 gadu vecumam. J. Jaunsudrabiņa dramaturģijā ievērojamākā ir satīriskā traģikomēdija „Invalīds un Ralla”. Jaunsudrabiņa triloģiju „Aija” veido trīs relatīvi patstāvīgi un stilistiski krasi atšķirīgi romāni: „Aija” (1911), „Atbalss” (1914) un „Ziema” (1925). “Aija” 20. gs. sākuma literatūrā iezīmējās ne tikai kā paša rakstnieka darba virsotne, bet arī kā viens no izcilākajiem lielās prozas darbiem latviešu literatūrā. Lasītāju simpātijas iekarojuši arī tādi darbi kā romāns “Jaunsaimnieks un velns” (1933), stāsts “Vēja ziedi”(1907), tēlojumu grāmatas “Ūdeņi”, “Piemini Latviju”. J. Jaunsudrabiņš darbojās arī īsajā prozā, par viņa iemīļotu žanru kļuva tēlojums, tēlojumu virkne (“Dzimtene” (1914), “Baltā grāmata”, “Ar makšķeri”, “Es stāstu savai sievai” u. c.).
7.2.Uzraksti autora darbības virzienus un vislielāko vaļasprieku /atmiņas un pārdomas par to lasām viņa darbos. /3 punkti/
Jānis Jaunsudrabiņš ir latviešu rakstnieks, dzejnieks, dramaturgs, gleznotājs, grafiķis un mākslas kritiķis. Jaunsudrabiņa vislielākais vaļasprieks bija glezniecība. J. Jaunsudrabiņš rakstīja kā gleznotājs – pasauli redzot un izjūtot krāsās, jo strādāja divās nozarēs – rakstniecībā un glezniecībā.
7.3.Ar ko jaunu autors ienāk latviešu literatūrā ? /3 punkti/

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1381371
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties