Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:275705
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.05.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Katrs dzīvnieks ir unikāls un interesants, bet daži no dzīvnieku pasaules izceļas ar savām garajām ausīm, mazajām kājām vai asajiem zobiem. Šajā darbā ir aprakstīti visinteresantākie dzīvnieki, vistrakākie rekordi un daži fakti, kas būtu jāzina par dzīvniekiem.
Daži suņu rekordi:
Smagākais suns Rekorda svaru un garumu sasniedza Angļu mastifs Aijkama Zorba no La-Suzi, kas piederēja Londonā dzīvojošajam Krisam Iraklidesam. Zorbas skausta augstums bija 94 cm, un tās lielākais svars 1989. gada novembrī bija 155,58 kg.
Augstākais skaustā Šamgrets Danzas, kuram pieder skausta augstuma rekords, bija liels vācu dogs, kas piederēja Vendijai un Keitam Komli no Molton-Keijnzas, Begingemšīrā Lielbritānijā. Šī suņa skausta augstums bija 105,4 cm, un svars – 108 kg.
Mazākais suns Mazākais no visiem suņiem – Jorkšīras terjers – pieder Čai Hančankom no Bangkokas, Taizemē. Savā pirmajā dzīves dienā tā augstums bija 11,94 cm, un tā svars bija 481 grams.
Vecākais suns No drošiem avotiem ir zināms, ka pašam vecākajam sunim ir 29 gadi un 5 mēneši. Tas ir Austrālijas ganu suns vārdā Blu, kas pieder Lessam Hollam no Ročesteras, Viktorijas štatā, Austrālijā.
Vertikāla šķēršļa pārvarēšana Augstuma lēciena un rāpšanās pa gludu koka sienu (bez atbalsta līstītēm vai citiem palīglīdzekļiem) rekordu uzstādīja 18 mēnešu vecs pēdu dzinējs Stegs, kas pieder Metjūzu ģimenei no Redrutas, Kornoulas pilsētā, Lielbritānijā. Šis suns 1993. gada septembrī pievarēja 3,72 m augstumu.
Lēciens augstumā Rekords brīvā stila augstuma lēcienos pieder Oliv Oilam, kurš 1996. gada 22. martā ASV Ilinoisas štata Arlington-Haitsā notikušajā izstādē uzlēca 1,5 m augstu.
Lēciens tālumā Glučesteras pilsētā Lielbritānijā, 1849. gadā kurts Bengs aizlēca 9,14 m tālu, sekojot zaķim. Tas pārlēca pār 1,4 m augstiem vārtiem un piezemējās uz ceļa, savainojot sev ķepu.
Vistitulētākais suns Pats lielākais diplomu skaits – 275 – ko nopelnījis viens suns, savācis vācu aitu suns, kucīte Mistika Altana; kādreiz piederējusi Džeinai Fairstounai, tagad tās saimnieks ir Džeimss A. Mozess no ASV Džordžijas štata Alfaretti.
Best-in-show Visvairāk apbalvojumu „Best-in-show” – 203 – ir ieguvusi skotu terjera kucīte Kloza Enkauntera, kuras saimniece ir Sonni Novika no ASV Floridas štata Planteišenas.
Suņi - pavadoņi Pats ilgākais aktīva dienesta laika rekords – 14 gadi un 8 mēneši – reģistrēts labradora-retrīvera kucītei Sindijai Klio, kas veica suņa - pavadoņa pienākumus. Tās saimnieks bija Izraēlā, Telavivā dzīvojošais Ārons Barns. Sindija Klio nodzīvoja līdz 1987. gada 10. aprīlim.
Suņi - pavadoņi Donna Donna, suns – pavadonis kurliem cilvēkiem, kas piederēja Džonam Hogenam no Primont Pointas Austrālijā, pildīja 10 gadus ilgušu dienestu. Pirms tam tā 8 gadus kalpoja Jaunzēlandē. Donna bija pirmais suns kurlo cilvēku pavadonis, kas saņēma valsts licenci uz 1985. gadā Austrālijā izdotā likuma pamata.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1123473
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties