Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:412560
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.03.2018.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Laikposms: 2011. - 2015. g.
Darba fragmentsAizvērt

Šī tipa konsorciji tika veidoti ASV, lai veiktu cietvielas fiziskas pētījumus, mākslīgā intelekta pētījumus. Tie tiek veidoti, lai stimulētu pētījumus kādās citās organizācijās – lielākās universitāšu laboratorijās, zinātniskajos centros. Šādu konsorciju finanšu atbalstu un kontroli ASV un Japānā veic desmiti lielāko korporāciju. Tas ir saistīts ar milzīgo inovāciju nozīmi.
Vēl var minēt tādus starpfirmu kooperācijas veidus kā dažādos zinātnes un tehnikas kompleksus, finanšu un rūpnieciskās grupas. Sarežģīta apvienošanās forma ir koncerns. Parasti tas apvieno ražošanas uzņēmumus, transporta tirdzniecības, banku sfēras uzņēmumus, kuri formāli saglabā juridisko patstāvību, bet ir pakļauti koncernu valdošās grupas vadībai un finanšu kontrolei. Koncerni veidojas, vai nu lielām korporācijām uzpērkot citu uzņēmumu akciju kontrolpaketes vai noslēdzot līgumus par vadīšanu, īpašuma iznomāšanu un peļņas nodošanu.
Holdingi – koncerna veids – sabiedrības, kas pārvalda vairākus citus uzņēmumus, formāli nepārņemot tos savā īpašumā. Šī pārvaldīšana iespējama tāpēc, ka holdingam pieder akciju kontrolpakete un veidojas mātes un meitas uzņēmumu savstarpējās attiecības. Holdings ir finanšu kompānijas īpašs veids, kuru dibina, lai tā būtu citu akciju kontrolpakešu īpašniece un tādā veidā vadītu un kontrolētu to darbību. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties