Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:471887
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.03.2018.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Laikposms: 2011. - 2015. g.
Darba fragmentsAizvērt

TZP parasti tiek izveidots pie kādas universitātes jeb zinātniskas institūcijas, kuras atrodas parka centrā, ap kuru veidojas visas pārējās struktūrvienības. TZP rūpējas par maziem inovatīviem uzņēmumiem, kuri atrodas viņa teritorijā, uzņemoties dažādus pakalpojumus un atbrīvojot laiku radošam darbam. Uzņēmumi TZP nevar darboties neierobežotu laiku, parasti šis laiks ir 3 līdz 5 gadi. TZP ir vieta, kur notiek izstrādāto tehnoloģiju komercializācija. Jauno tehnoloģiju komercializācija ir galvenais, kas atšķir TZP no universitātes jeb kāda cita zinātniska centra, kur šīs tehnoloģijas tiek radītas.
TZP ir augstskolu, zinātnisko un pētniecības centru, rūpniecības uzņēmumu, jaunu uzņēmēju, finanšu institūciju un valsts organizāciju integrācijas mehānisms, kura darbība ir vērsta uz attiecīgā reģiona sociālo, ekonomisko un tehnoloģisko problēmu risināšanu. TZP visā pasaulē ir parādījuši sevi kā viena no visefektīvākajām zinātņietilpīga biznesa organizācijas formām.
Tehnopole ir pilsēta (jeb pilsētas daļa) ar zinātnisko un ražošanas struktūru, kuras ekonomikā nozīmīga loma ir TZP, biznesa inkubatoriem un citām līdzīgām struktūrām. Šo jēdzienu „tehnopole” dažādās valstīs saprot visai atšķirīgi. Atšķirībā no citiem modeļiem, tehnopoles koncepcija Amerikā tā ir vide, kura veidojas ilgā laika, tā ir ekonomikas, zinātnes, kultūras un visas sabiedrības evolūcijas rezultāts. Tehnopole – tā ir pilsēta, kurā izglītības un kultūras, zinātnes un tehnikas, inovatīvas, zinātņietilpīgas uzņēmējdarbības un riska kapitāla „kritiskā masa” veido zinātniskas un biznesa aktivitāšu „ķēdes reakciju” starptautiskā un globālā mērogā. Lai šādu pilsētu izveidotu, jāsāk nevis no celtniecības, bet gan labvēlīgu makroekonomisku apstākļu veidošanas, no infrastruktūras attīstības.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties