Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:220025
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 01.04.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

1.Impresionisma nosaukums radās Kloda Monē gleznā „Iespaids. Saullēkts.”, kurā attēlots miglā tīts ostas skats. Kāds kritiķis nomelno šo gleznu un nosauc par impresijām. Monē ar draugiem pieņem šo vārdu un nosauc sevi par impresionistiem. Impresija – attēlot lietas un parādības nevis tādas, kādām tām „vajadzētu būt” saskaņā ar pieņemto, bet attēlots tā „kā es tās redzu”. Raksturīgs: gaišs, optimistisks pasaules skatījums. Tā netiecas atklāt sabiedrības konfliktus, cilvēka dvēseles tumšās izjūtas, smagos pārdzīvojumus. Individuāls pārdzīvojums. Tēlniecībā nav kontūru. Skaņdarbos tiek panākta laba noskaņa.
2.Mūzikā raksturīgs: attēlota pasaule – skaisti, it kā virspusēju. Caur skaņdarbiem tiek panākta laba noskaņa. Galvenais izteiksmes līdzeklis tembrs. Arfu grossando, koka pūšam instrumentu solo izmantojums, šalcošs timpāna tromelo.
3.Impresionisma aizsācējs franču komponists Klods Ašils Debisī. Viņa klaviermūzika atspoguļo visu impresionisma mūzikas valodas jauno līdzekļu paleti. Goda vietu tajā ieņem 24 prelūdijas – žanra ainas, portretu skices, dabas ainavas. Daudzus nosaukumus darbiem var iedomāties kā parakstu gleznām: „Dārzi lietū”, „Prieka sala”, „Migla ”, „Virši”, „Vējš līdzenumā”, „Terase mēness gaismā”, „Pēdas sniegā”, „Delfu dejotājas”, „Meitene ar linu krāsas matiem”. Klvaierprelūdijas : ”Nogrimusī katedrāle” skaņās izstāsta senu bretoņu leģendu par pilsētu, kuru reiz aprijusi jūra. Klavierprelūdija „Buras”.…

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1132508
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties