Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:972729
 
Vērtējums:
Publicēts: 22.03.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Otrā rehabilitācijas posmā, pēc femur galviņas repozicijas, fiksācijas posmā, galvenais mērķis rehabilitācijai ir muskuļu hipotonijas un distrofisku procesu attīstībās profilakse. ĀV notiek 3-5 reizes dienā, pielieto vispār attīstošos vingrinājumus+ aktīvus dinamiskus vingrinājumus, piemēram – kairinot pēdas virsmu bērnam, var izraisīt pastiprinātas kustības ekstremitātes. Papildus pielieto fizikālās medicīnas procedūras – elektroforēze. Papildus var pielietot masāžu.
Trešais periods – pēc biksīšu/ kāpšļu noņemšanas, rehabilitācijas mērķis ir apakšējas ekstremitātes muskuļu stiprināšana.
VOJTA metode ar speciālu punktu aktivizāciju izsauc trūkstošus kustību kompleksus; lai to sasniegtu, katram bērnam individuāli, atkarībā no attīstības stadijas, tiek noteikta izejas pozīcija un izejas zona.

Masāža
Gidrokinezioterapija – vingrinājumi ūdenī, kas apvieno sevī kinezioterapiju, akvamasāžu un relaksāciju. Mērķis – gūžas locītavas pareiza attīstība, pareizas formas izveidošana, locītavas fiksācija maksimālās korekcijas stāvoklī. Vingrinājumu komplekss ūdenī jāizveido tā, lai ieslēdzas vairākās muskuļu grupas un ne mazāk par divām locītavām. Nodarbību laika uz bērna smadzeņu garozu iedarbinās dažādi signāli un kairinātāji, kas ir saistīti ar ūdens izjūtu un to mehānisko iedarbību, dzirdes un redzes sajūtam nodarbības laikā, padziļinātas elpošanas un elpas aizturi utt. Bērna smadzenes notiek izmaiņas, kas aktivizē ne tikai kustību centrus, bet regulē visus saistītas centrus, kas, savukārt uzlabo organisma darbību kopumā.

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties