Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:826845
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.01.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Henrijs Faijols dzimis 1841. gada 29. Jūlijā Francijā. Viņa vecāki nebija sevišķi turīgi, tomēr darīja visu iespējamo, lai dēlam nodrošinātu akadēmisko izglītību. Pēc liceja beigšanas Lionā, viņš iestājās kalnu inženieru skolā St. Etjennā un beidza to 1860. gadā 19. Gadu vecumā. Tajā pašā gadā viņš sāka strādāt par inženieri Kommantri – Foršanbo sabiedrībā, kurā strādāja, ieņemdams dažādus amatus. No 1860. gada viņš strādā raktuvēs kā vienkāršs inženieris, vēlāk no 1866. gada kā šo raktuvju direktors. Viņa darbības vēriens arvien paplašinās un no 1872. gadā sabiedrība viņam uztic arī raktuvju vadību Monvikā un Berrī. 1888. gadā viņu ieceļ par Kommantri – Foršanbo ģenerāldirektoru. Šajā amatā viņš nostrādā 30 gadus. No 1918. Gada līdz pat savai nāvei viņš ir šīs sabiedrības administrators.
Henrijs Faijols ir viens no Klasiskās organizāciju teorijas ievērojamākajiem pārstāvjiem un vispāratzīts tās līderis. Klasiskās organizāciju teorijas radītājiem un pilnveidotājiem bija augstākā menedžmenta līmeņa pieredze lielajā biznesā, atšķirībā no Teilora, Gilberta un citiem Zinātniskā menedžmenta skolas pārstāvjiem, kuru pētījumi vairāk attiecināmi uz ražošanas vadīšanu zemākā menedžmenta līmenī un pārsvarā orientēti uz ražošanas procesa efektivitāti un apjomu, jo šīs skolas pārstāvji bija sākuši savu karjeru kā vienkārši strādnieki. Turpretim, Henrijs Faijols vadīja lielu franču ogļu ieguves kompāniju. No tā izriet, ka Klasiskās organizāciju teorijas pārstāvjiem vairāk rūp darba efektivitāte daudz plašākā šī jēdziena nozīmē – kā visas organizācijas darba efektivitāte.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties