Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:916660
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 16.03.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Lai iepazītos ar teātra mākslu Senajā Grieķijā, izlasīju Andra Rubeņa grāmatu “Senās Grieķijas dzīve un kultūra” un Agitas Ambotes grāmatu “Senā Grieķija”. Iepazinos arī ar krievu teātra kritiķa Grigorija Bojadžijeva grāmatu “От Софокла до Бректа за сорок театральных вечеров”
Par grieķu seno teātri ir saglabājušās nedaudzas ziņas. Vēl 6. gadsimtā aktieri vai kori braukāja pa laukiem un vadāja sev līdzi visu vajadzīgo teātra izrādēm. Izrādes notika ciemos, pilsētu laukumos un citās izrādei izraudzītās vietās. Šādas izrādes pēc tagadējās terminoloģijas bija brīvdabas izrādes. Vārds teātris nozīmēja skatītavu – vietu, kur publika noskatījās izrādi.
Teātrim Senajā Grieķijā bija tautisks raksturs. Šajā gadījumā jāsaprot reliģijas sakars ar politiskas dabas norisēm. Politisko kolīziju rezultātā dižciltīgo vara tika iedragāta, taču tie tik viegli nesamierinājās ar tautas varas nodibināšanos. Daudzās polisās parādījās spējīgas personības no aristokrātijas vidus. Šie tirāni apzinājās savas politiskās varas, taisnīguma un likumīguma atzīšanas trūkumu un centās to kompensēt ar gudriem un iedarbīgiem pasākumiem, balstoties uz plašiem tautas slāņiem. Lielu popularitāti iemantoja dievs Dionīss, kas pats nebūdams aristokrāts, apvienoja kalpošanā sev plašus tautas slāņus.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties