Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Izdevīgi: šodien akcijas cena!

Parastā cena:
0,99
Ietaupījums:
0,14 (14%)
Cena ar atlaidi*:
0,85
Pirkt
Identifikators:870344
Vērtējums:
Publicēts: 07.05.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Fāzes: cefaliskā (salikti reflektora, galvā, izraisa sulas izd, nosac/beznosac kairinātāji); Gastriskā (kairinātāji kuņģī, gastrīns); Intestinālā (kairinātāji tievajā zarnā, enterogastrīns) Sekrēcijas kavēšana: negatīvas emocijas, nepatīkamas sarunas, bailes, uztraukums, smags darbs, stipras sāpes (Uzbudināta simp NS). Holecistokinīn-pankreozimīns kavē sekrēciju un motoriku. Kuņģa iztukšošanās. Pilnā kuņģī sākas peristaltika. Kad kuņģa saturs viendabīgs, peristaltikas viļņi iet no kuņģapamata līdz vārtniekam. Spēcīgs vilnis atslābina vārtnieka slēdzējmuskuli, mazu porciju putriņas izgrūž 12-p zarnā. Zarna iestiepjas un slēdzējmuskulis paliekciet, kamēr visa barības putriņa ir neitralizēta. Vārtnieka periodisko atvēršanos kontrolē lokāli refleksi-spiediena un vides reakcijas starpība. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Nosūtīt darbu e-pastā

Tavs vārds:

E-pasta adrese, uz kuru nosūtīt darba saiti:

Sveiks!
{Tavs vārds} iesaka Tev apskatīties interneta bibliotēkas Atlants.lv darbu par tēmu „Gremošanas fizioloģija”.

Saite uz darbu:
https://www.atlants.lv/w/870344

Sūtīt

E-pasts ir nosūtīts.

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties