Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
12,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:722411
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 30.11.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Grāmatvedības apraksts



1.Vispārīgie noteikumi

Grāmatvedību kārto atbilstoši likumam “Par grāmatvedību”, MK 21.10.2003 noteikumiem Nr.585 “Noteikumi par grāmatvedības kārtošanu un organizāciju” un citiem grāmatvedību reglamentējošiem normatīvajiem dokumentiem.
Grāmatvedību kārto vienkāršā ieraksta sistēmā, kas paredz saimnieciskās darbības uzskaiti atbilstoši kases principam, neizmantojot grāmatvedības kontus. Saimnieciskās darbības ieņēmumus reģistrē tad, kad tie ir saņemti, un izdevumus – kad tie ir izdarīti. Ieņēmumus un izdevumus norobežo pa kalendārajiem gadiem. Atsevišķi uzskaita izdevumus, kuri izdarīti pārskata periodā, bet attiecas uz nākamajiem periodiem.
Visus saimnieciskos darījumus reģistrē “Saimnieciskās darbības ieņēmumu un izdevumu uzskaites žurnālā” atbilstoši MK 31.07.2001 noteikumiem Nr.338 “Kārtībā, kādā veicama ieņēmumu un izdevumu uzskaite iedzīvotāju ienākuma nodokļa aprēķināšanas vajadzībām” un izmantojot VID metodiskos norādījumus par ieņēmumu un izdevumu uzskaiti iedzīvotāju ienākuma nodokļa aprēķināšanai .
Papildus saimnieciskās darbības ieņēmumu un izdevumu uzskaites žurnālam iekārto analītiskās uzskaites reģistrus un kartes, kuras norādītas dokumentu apgrozības aprakstā.
Visus reģistrus un kartes sagatavo gan uz tipogrāfiski iespiestām formām, gan elektroniski, izmantojot datorprogrammu MS Word un MS Excel. Elektroniski sagatavotos reģistrus uzdrukā papīra formā un brošē hronoloģiskā secībā vismaz reizi gadā pēc pārskata gada beigām. Saimnieciskās darbības ieņēmumu un izdevumu uzskaites žurnālu aizpilda katru mēnesi .…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −7,27 €
Materiālu komplekts Nr. 1188369
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties