Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:992951
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 14.02.2024.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Grāmatvedības kontu plāns ir uzņēmuma vadītāja apstiprināts ilglaicīgai lietošanai paredzēts sistematizēts kontu saraksts ar atbilstoši piešķirtiem kontu kodiem. Katrā grāmatvedības kontā uzkrāj finanšu pārskatu sagatavošanai nepieciešamo grāmatvedības informāciju naudas izteiksme par šī konta nosaukumam atbilstošiem uzņēmuma aktīviem, saistībām, pašu kapitāla posteņiem un ieņēmumiem vai izdevumiem noteiktā laikposmā. Kontu plānā ir astoņas kontu grupas – piecas bilances un trīs operāciju grupas.
Uzņēmumam, uzsākot (izbeidzot) darbību, ir jāparāda savā īpašumā un lietošanā esošo līdzekļu kopvērtība un savi parādi īpašā sākuma (slēguma) bilancē.
Grāmatvedības bilanci sastāda pēc divkāršā ieraksta principa. Bilance var būt uzrakstīta gan vertikālā, gan horizontālā formā. Horizontālā forma nozīmē, ka bilance sastāv no divām pusēm (kreisās un labās) – kreisajā pusē ir aktīvs, bet labajā – pasīvs. Vertikālajā formā vispirms raksta bilances aktīvu, tad pasīvu. Bilances konti atspoguļo uzņēmuma līdzekļu un kapitāla apjomu izmaiņas. Tādēļ uzņēmuma līdzekļu (aktīvu) uzskaitei un atspoguļošanai izmanto aktīva kontus, bet līdzekļu rašanās avotu (pasīvu) uzskaitei un atspoguļošanai izmanto pasīva kontus. Bilances konti ir paredzēti grāmatvedības pārskata bilances sastādīšanai. …

Autora komentārsAtvērt
Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties