Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:290692
 
Vērtējums:
Publicēts: 04.01.2017.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

26. punktā ir minēts, ka katra gada beigās kontus un grāmatvedības reģistrus slēdz, bet kontu atlikumus pārnes uz jaunajiem grāmatvedības reģistriem. Un 27. punkts ļauj uzņēmuma vadītājiem pastāvīgi izvēlēties grāmatvedības reģistru veidus, saturu, skaitu un sagatavošanas veidu, ja to neregulē kāds cits normatīvais akts. Bet 35. punkts norāda uz to, ka uzņēmuma vadītājs ir atbildīgs par grāmatvedības dokumentu saglabāšanu un aizsargāšanu pret iznīcināšanu vai nozaudēšanu.
36. punkts nosaka to, ja grāmatvedības reģistriem tiek lietota datorprogramma, tad tai jābūt tādai, lai datus varētu pārkopē uz sekojošām programmām (kādas minētas noteikumos), lai tos varētu pārbaudīt revīzija (audits). Attiecīgi 39. punktā rakstīts, ka uzņēmuma vadītājs nosaka vispārīgos grāmatvedības informācijas datorsistēmu drošības noteikumus un grāmatvedības datu aizsardzības obligātās tehniskās un organizatoriskās prasības uzņēmumā, kā arī nodrošina minēto noteikumu un prasību ievērošanas kontroli.
40. Personai, kas veic normatīvajos aktos paredzēto revīziju (auditu) vai pārbaudi, ir tiesības iepazīties ar uzņēmuma rīcībā esošo izmantojamās grāmatvedības datorprogrammas lietotāja dokumentāciju, kā arī ar informāciju par kodiem, saīsinājumiem, apzīmējumiem vai citām zīmēm, kuras izmanto grāmatvedības datorprogramma.
Noteikumos attiecīgi vēl tiek atrunāti grāmatvedības organizācijas dokumenti, inventarizācijas norises kārtība, grāmatvedības kontrole un cikli.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1358321
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties