Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:814218
 
Vērtējums:
Publicēts: 04.03.2022.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Diskutējami jautājumi
1. Vai minerālūdens popularitāte, ārstēšana un pozitīvais rezultāts ir patiess ieguvums cilvēka veselībai?
Ūdens ir viena no tām dabas veltēm, bez kuras nespētu eksistēt neviens pats organisms.
Kā izpētījuši sporta zinātnieki, svīstot cilvēks zaudē ne vien šķidrumu, bet arī minerālvielas, piemēram, nātriju, hlorīdus, kāliju, kalciju un citas minerālvielas, kas piedalās nervu impulsu vadīšanas un daudzos citos procesos organismā. Tātad organisms minerālvielas pastiprināti zaudē karstā laikā, lielas fiziskas slodzes laikā un, protams, sportojot. Rezultātā cilvēkam var samazināties fiziskās un koncentrēšanās spējas.
Par minerālūdens labajām īpašībām uzzināju izlasot šo uztura enciklopēdiju, jo līdz šim nebiju aizdomājusies, ka minerālūdens dod patiesu ieguvumu cilvēka organismam. Minerālūdenim atšķirībā no parastā dzeramā ūdens ir augstāka mineralizācijas pakāpe un tā sastāvā ir noteikts daudzums minerālvielu, piemēram, magnijs, kālijs, kalcijs, selēns, nātrijs u.c. Pats svarīgākais, ka šīs minerālvielas ūdens sastāvā ir dabīgas.

2. Vai cilvēkiem būtu jāievēro atslodzes dienas?
Pirmais solis pretī slaidumam ir ēšanas paradumu maiņa. Slinkākiem vājētājiem, kuri nevēlas katru dienu skaitīt, ko un cik daudz apēduši, un ikdienā labprāt ieturas kārtīgi, ir vēl viena iespēja - tā sauktās atslodzes dienas. Tās ievērojot, visu nedēļu var ēst pilnu vēderu, bet vienu vai divas dienas īstenot īpašu, taču ļoti vienkāršu ēšanas režīmu. Obligāts nosacījums atslodzes dienā ir ūdens dzeršana. Nav svarīgi, vai tiek dzerts tīrs ūdens, minerālūdens, tēja vai kafija, galvenais, lai šķidruma daudzums būtu vismaz 2,5 līdz 3,5 litri. Atšķirīgā no diētas, kur savu gribasspēku nākas pierādīt katru dienu, atslodzes diena liek saņemties uz brīdi. Atslodzes dienas atgriež atpakaļ cilvēka fizioloģiskos procesus, sakārtojot un normalizējot tos.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties