Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Izdevīgi: šodien akcijas cena!

Parastā cena:
3,49
Ietaupījums:
0,42 (12%)
Cena ar atlaidi*:
3,07
Pirkt
Identifikators:341107
Vērtējums:
Publicēts: 03.10.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Salvija – daudzgadīgs garšaugs.
Tai piemērota vidēji bagāta, labi drenēta augsne (pH 6,0-6,5), saulaina vieta. Pavairo ar sēklu, audzējot dēstu vai sējot tieši un lauka. Viendabīgu augu iegūšanai pavairo veģetatīvi – ar spraudeņiem, noliektņiem, ceru dalīšanu pavasarī. Lieto jaunas, svaigas, žāvētas lapas, arī ziedus. Kulinārijā izmanto kā naturālu konservantu. Svaigas lapas lieto pie salātiem, omletēm, saldām augļu zupām, marinādēm, pie gaļas to cepot, grilējot vai rostējot. Labi sader ar medījumiem – pīli, zosi. Žāvētas salvijas smarža un līdz ar to saderība ar ēdieniem ir stipri atšķirīga no svaigas salvijas aromāta.

Krūzmētra – daudzgadīgs garšaugs.
Piemērota neitrāla smilšmāla, vidēji mitra augsne, saulaina vai viegli noēnota vieta. Piemērotākā pavairošana – veģetatīvi ar sakneņiem. Bet iespējama pavairošana arī ar spraudeņiem un sēklām. Izmanto svaigas un žāvētas krūzmētras lapiņas. Īpaši piemērota tā ir teļa un jēra gaļai, pupiņām, zirņiem, augļu želejās un šokolādes saldēdienos.

Balzama biškrēsliņš – daudzgadīgs garšaugs.
Augšanas prasību ziņā tas nav izvēlīgs. Nepieciešama vidēji bagāta augsne, noregulēts ūdens režīms, saulaina vai viegli noēnota vieta. To pavairo ar sakneņu dalīšanu pavasarī. Izmanto jaunās lapas svaigas, saldētas, žāvētas augļu, dārzeņu ēdienos, konditorijas izstrādājumos, ēdienu rotāšanai un atsvaidzinošu dzērienu pagatavošanai.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,45 €
Materiālu komplekts Nr. 1317120
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Nosūtīt darbu e-pastā

Tavs vārds:

E-pasta adrese, uz kuru nosūtīt darba saiti:

Sveiks!
{Tavs vārds} iesaka Tev apskatīties interneta bibliotēkas Atlants.lv darbu par tēmu „Garšaugu raksturojums”.

Saite uz darbu:
https://www.atlants.lv/w/341107

Sūtīt

E-pasts ir nosūtīts.

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties