Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:454059
 
Vērtējums:
Publicēts: 25.05.2017.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
1. Es, kā iepriekš, uzskatu, ka Dziesmu svētki, Jāņu svinēšana, kapu kopšanas tradīcija, katra novada tautas tērps un kokles, mūsu tautai ir liels tradīciju mantojums.
2. Dziesmu svētki jau paaudžu paaudzēs ir saglabājušies kā mūsu tautas vērtība un domājams, ka pastāvēs vēl ilgi, raugoties uz tautiešu aktivitāti tajos.
3. Līdz mūsdienām ļoti attīstījušies ir tautas tērpi. Tajos tiek ievietītas katra novada tradīcijas, tā parādot, cik Latvija ir daudzpusīga un krāšņa savās tradīcijās.
4. Jāņu svinēšana ir kā tautas saliedēšana, jo tos svin ne tikai pie mums Latvijā, bet arī aizbraukušie tautieši ārzemēs.
5. Arī mūsdienās ir saglabājušās svarīgākās Jāņu svinēšanas tradīcijas: lekšana pāri ugunskuram, siera ēšana un , protams, neiztikt arī bez alus.
6. Kokles un koklēšana ir svarīga tradīcija mūsu vēsturē, bet mūsdienās šī tradīcija varētu būt tā, kas laika gaitā izzūd, jo jauniešus sāk piesaistīt citi mūzikas instrumenti, kas ienākuši pie mums no citu valstu kultūrām.
7. Ik gadu Latvijā tiek godināti aizgājušie t.s. kapu svētkos, kas jau no senatnes ir mūsu tradīcija, kas turpinās arī mūsdienās. Parasti šie svētki notiek vasarā, jūlija beigās vai augusta sākumā, vidū. Tā mēs apliecinām, ka aizgājušie vēl jo projām ir mūsu sirdīs.
8. Lai kāda no šīm tradīcijām neizzustu, ir jākopj tās. Nevajadzētu ļaut citu tautu svētkiem kļūt par mūsējiem, kā piemēram, mūsdienās mīl svinēt Helovīnus, kuri nepavisam nav lativiešu svētki.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1360887
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties