Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:685241
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.11.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Funkcionāla ģimene, kurā tiek nodrošinātas bērnu un vecāku vajadzības. Ģimene, kurā valda savstarpēja sapratne un cieņa, kurā ir savas pieņemtās normas, ar kurām rēķinās visi ģimenes locekļi. Šāda ģimene ir atbalsts katram ģimenes loceklim, jo vairāk vai mazāk katrs tās loceklis ir harmonijā ar sevi un apkārtējiem cilvēkiem. Šāda ģimene spēj funkcionēt jebkurā problēmsituācijā.
Piemēram – tāds priecīgs notikums kā bērna došanās pirmo reizi uz skolu. Reizē ar prieku tas rada arī bažas par to, kā ģimene un bērns tiks ar to galā. Ja uz ģimeni skatās kā uz sistēmu, kurā katrai tās daļai ir noteikta loma un funkcijas, var teikt, ka pārmaiņas un stress šo sistēmu ‘sašūpo’. Pēc kāda laika tā stabilizējas. Ir situācijas, kurās ģimene šo līdzsvaru tik viegli nevar atgūt, vai arī atjauno savu funkcionēšanu jau citā veidā – piemērojoties notikušajām izmaiņām.
Šādās ģimenēs bērniem ir mazāks risks saslimt ar dažādām neirozēm, un ir vieglāk pārvarēt krīžu un problēmu situācijas. Tā kā bērni visvairāk piemēru ņem no saviem vecākiem, tad vecākiem ir jābūt harmonijā ar sevi un bērniem ir jāzina, kādas vērtības un pārliecība ir vecāku rīcības pamatā. Audzināšana ģimenē ir jābalsta uz savstarpēju mīlestību, sapratni un uzticību. Ciešas ģimeniskas saites palīdz bērniem identificēties ar pārējiem ģimenes locekļiem, mācīties no viņiem attīstīt vērtības un tradīcijas, sagatavo konfliktsituāciju risināšanai. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1333299
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties