Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:354194
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 01.02.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Pie apgrozāmajiem līdzekļiem pieder krājumi (izejvielas, pamatmateriāli, palīgmateriāli, nepabeigtie un gatavie ražojumi), debitori (pircēju un pasūtītāju parādi, radniecīgo sabiedrību parādi, citi debitori, aizdevumi, nākamo periodu izmaksas) un nauda un naudas ekvivalenti. Pēc pielikumos minētās informācijas, krājumi tiek uzrādīti pēc zemākās no izmaksu vai tīrās realizācijas vērtības, materiālu pašizmaksa tiek aprēķināta pēc vidējās svērtās iegādes metodes un nepabeigtā ražošana un gatavie ražojumi tiek uzrādīti pēc faktiskās ražošanas pašizmaksas. Bet aizdevumi un debitoru parādi ir īstermiņa. Tie tiek uzskaitīti, pielietojot efektīvo procentu metodi, atņemot vērtības zuduma summas. Naudas līdzekļi sastāv no naudas kasē, pieprasījuma noguldījumiem, īstermiņa depozītiem. 2015. gadā apgrozāmie līdzekļi koncernā (mātes uzņēmumā ar meitas uzņēmumiem) sastādīja 79 036 916 EUR, mātes uzņēmumā- 68 141 223 EUR.
AS Olainfarm.
Tāpat kā AS Grindeks, arī AS Olainfarm apgrozāmie līdzekļi ir krājumi (izejvielas un materiāli, nepabeigtie un gatavie ražojumi un preces pārdošanai, avansa maksājumi), debitori (pircēju un pasūtītāju parādi, citi debitori, uzņēmuma ienākuma nodoklis (UIN), aizdevumi vadībai, darbiniekiem, akcionāriem un asociētajām sabiedrībām) un nauda. AS Olainfarm apgrozāmie līdzekļi 2015. gadā koncernā sastādīja 57 051 000 EUR, mātes uzņēmumā- 55 172 000 EUR.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties