Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:817175
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.03.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Pamatlīdzekļi, to veidi un uzskaite uzņēmumā.
Pamatlīdzekļi ir mantiski ilgtermiņa ieguldījumi, kuru lietošanas termiņš ir ilgāks par gadu un vērtība > par noteiktu summu (budžeta iestādēm 50Ls, SIA nosaka vadītājs). Pamatlīdzekļi ir tāda uzņēmuma valdījumā esoša manta, kuru paredzēts izmantot produkcijas ražošanai, pakalpojumu sniegšanai, iznomāšanai vai izrentēšanai, administrācijas mērķiem, kā arī citu pamatlīdzekļu saglabāšanas vai remonta vajadzībām un kas nav paredzēti pārdošanai saskaņā ar uzņēmuma pamatdarbību.Pamatlīdzekļi sastāv no zemes īpašuma (ja tas ir novērtēts naudā), ēkām, mceltnēm, mašīnām, transporta līdzekļiem un inventāra.
Pamatlīdzekļu uzskaitei ir izveidota īpaša kontu apakšgrupa. Pamatlīdzekļos ieguldītā vērtība ir reālas saimnieciskās darbības izmaksas, bet tā lā šos objektus izmanto vairākus gadus, to vērtību pa daļām ieskaita saimnieciskās darbības izdevumos atbilstoši kalpošanas laikam. Šo vērtības norakstīšanu sauc par pamatlīdzekļu nolietojumu jeb amortizāciju. Iegādājoties pamatlīdzekli, to ņem uzskaitē iegādes vērtībā.
Iegādes vērtību veido: PL cena; pētījumu un projektēšanas izdevumi; izdevumi starpniekiem par tā iegādi; MN (ja importē); transportēšanas izdevumi; uzstādīšanas izdevumi (ieskaitot darba algas un SA), vietas sagatavošana. Jebkuras tirdzniecības atlaides jāatskaita no pirkšanas cenas. Tāpat pirkšanas cenā nav jāiekļauj PVN, ja šie pamatlīdzekļi ir pirkti izmantošanai ražošanā vai cita veida pamatdarbībā. Ja pērk uz kredīta - %maksājumi līdz nodošanai ekspluatācijā (resp., visi tie izdevumi, kas rodas līdz nodošanai ekspluatācijā).…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1125418
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties