Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
6,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:707027
 
Vērtējums:
Publicēts: 27.10.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

1.Grāmatvedību regulējošie likumi un to pamatprasības.
Grāmatvedības sistēmu regulējošie posmi: 1)Likumi, pieņem saeimā; 2)MK noteikumi; 3)Finansu Ministrija; 4)Latvijas Zvērināto revidentu asociācija; 5)Latvijas grāmatvedības standartu konsultatīvā padome.
3.Grāmatvedības pamatprincipi un to pielietojums.
Grāmatvedības pamatprincipi: 1)uzņēmuma ilgstošas pastāvēšanas princips (jāpieņem, ka uzņēmums darbosies arī nākotnē); 2)pārskatu periodu saskaņošanas un uzkrājumu princips (saskaņošana nozīmē, konkrētajā pārskata periodā pareizi attieciāti ieņēmumi; pārskata perioda ieņēmumi un izdevumi ie jāuzskaita uzkrātā veidā neatkrīgi no tā, kad ir saņemta nauda vai, kad ir izdarīti maksājumi par izdevumiem); 3)piesardzības princips (prasa lai ieņēmumi tiktu atzīti tikai tad, kad esam reāli saņēmuši jeb pamatoti pārliecināti par to saņemšanu, turpretī izdevumus atzīst jau tad, kad rodaspamatota iespēja); 4)konsekvences princips (konsekventi no viena pārskata perioda uz otru izmantot vienu un to pašu grāmatvedības metodi).
4.Nemateriālo ieguldījumu veidi, to uzskaite.
“Nemateriālie ieguldījumi” pieder pie bilances kontiem. Šī kontu apašgrupa aptver īpaša veida kapitalizētās izmaksas, kas pēc ekonomiskā satura atbilst nākamo periodu izmaksām. Apakšgrupā ietilpst šādi sintētiskie konti: 1110 “Pētniecības un uzņēmuma attīstības izmaksas”; 1120 “Koncesijas, patenti, licences, tirdzniecības zīmes un līdzīgas tiesības”; 1130 “Uzņēmuma nemateriālā vērtība”; 1180 “Avansa maksājumi par nemateriāliem aktīviem (ieguldījumiem)”; 1190 “Nemateriālo ieguldījumu vērtības norakstītā daļa (pasīvā)”.
Nemateriālie ieguldījumi ir zemes, ūdeņu, citu dabas resursu, izgudrojumu u.c. lietošanas tiesības, kā arī citas īpašuma tiesības, ko dalībnieki vai akcionāri ir nodevuši uzņēmuma īpašumā vai arī pats uzņēmums ir iegādājies par samaksu. Iegādāto nemateriālo ieguldījumu sastāvs ir dokumentāri jāpamato, un iegādes izdevumus nedrīkst norakstīt tūlīt pēc to iegādes. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −9,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1118602
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties